• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

ABD havaalanlarında güvenlik sıfır!

ABD havaalanlarında güvenlik sıfır!
ABD havaalanlarında yolcu ve bavul arayan güvenlik birimlerinin açıklarını yakalamakla görevli gizli timlerin, çok yüksek miktarda silah ve bombayı arama noktalarından geçirmeyi başardığı ortaya çıktı.


Skandala dönüşen güvenlik açığı nedeniyle Ulaşım Güvenliği Dairesi Başkanı görevden alındı.

Amerika'da 11 Eylül 2001 saldırılarının tekrarlanmaması için oluşturulan Ulaşım Güvenliği Dairesi'nin, havaalanlarında büyük güvenlik açıkları verdiği ortaya çıktı. Havaalanlarında yolcu ve bavul araması yapan birimleri denetleyen ve güvenlik zaafı arayan sivil ekipler, yolcu kılığında onlarca silah ve bombayı arama noktalarında fark edilmeden geçirdi. Bu denetimlerde yolcu kılığındaki siviller 70 kez uçaklara bomba ve silah sokmayı denediler. Girişimlerin 3'ü dışında hepsi başarılı oldu. Sivil ekiplerin güvenlik ihlallerinin yüzde 95 oranında fark edilmemesi üzerine, Ulaşım Güvenliği Dairesi'nin başkanı görevden alındı.

Güvenlik için yüz milyonlarca dolar harcama yapan birimin bu kadar büyük açık vermesi, ABD yönetimi içinde de eleştri konusu oldu. Sistemin altı yıl önce de benzer açıklar verdiğini ve zaafları gidermek için 540 milyon dolarlık malzeme alındığını, 11 milyon dolar eğitim harcaması yapıldığını belirten uzmanlar, bu harcamalara rağmen zaafiyetin sürdüğünü vurguladılar. Ulaşım Güvenliği Dairesi ise, denetlemeyi yapan sivil ekiplerin iç yapıyı çok iyi bildiklerini, teröristlerin sahip olmayacağı bilgilerle güvenlik ağını aştıklarını savunuyor. Her durumda, yüzde 95 oranındaki güvenlik açığı, ABD yönetimine acil önlem mesajı verdi. Bir denemede, bomba düzeneği ile havaalanına gelen denetçinin manyetik aramada alarm verdiği, ardından elle üst araması yapan memurun yolcunun sırtına bağlı düzeneği fark etmediği bildiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim