• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

ABD karayolu taşımacılığında Türk devrimi

ABD karayolu taşımacılığında Türk devrimi
Amerikan karayolu taşımacılığında devrim sayılabilecek yeni bir teknoloji iki Türk girişimci sayesinde hayat buldu. Proje ilk etapta ABD’nin önde gelen büyük limuzin şirketleri tarafından da kullanılmaya başlandı.

ABD karayolu taşımacılığında Türk devrimi

Amerikan karayolu taşımacılığında devrim sayılabilecek yeni bir teknoloji iki Türk girişimci sayesinde hayat buldu. Proje ilk etapta ABD’nin önde gelen büyük limuzin şirketleri tarafından da kullanılmaya başlandı.

Dünyanın ilk Global limuzin ve araç rezervasyon sistemi Limocart, Las Vegas’taki Paris Hotel’de düzenlenen International LCT Show 2011’de taşımacılık dünyasına tanıtıldı. Amerikan karayolu taşımacılığı sektöründe büyük ilgi uyandıran proje, ilk etapta ABD’nin önde gelen büyük limuzin şirketleri tarafından da kullanılmaya başlandı.

Limocart, dünyanın her yerinde, büyük metropollerden, küçük kasabalara varıncaya kadar birçok noktada hizmet veren taksi, limuzin, minivan, otobüs, kargo taşıma gibi araçları, web sitesi üzerinden aynı bünyede barındıran bir servis sağlayıcı olarak hizmet veriyor.

-LIMOCART İLE ONLINE KARAYOLU TAŞIMACILIĞI-

New York merkezli Global iş portalı Turkavenue.com’ın haberine göre, Expedia, Travelocity, Cheap Flights gibi Amerika’da yaygın olarak kullanılan otel, uçak ve araba kiralama servisleri, yıllardır Internet ortamında hizmet veriyor olmasına rağmen, benzer teknoloji ile karayolu taşımacılığı servislerinden yararlanma imkanı geniş anlamda kullanılmıyordu. LimoCart adı verilen servis sayesinde ABD’nin her yerinde online olarak karayolu ile taşımacılık hizmet almak isteyenler rezervasyon sistemi ile bu hizmetten yararlanabiliyor.

-"LIMOCART’A BÜYÜK İLGİ VAR"-

Projenin ortağı ve teknolojik ayağını geliştiren Mesut Darendeli ile proje ortağı Emin Kahyaoğlu, 'limuzin dünyasının Expedia'sını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. Projenin mucidi Columbia Üniversitesi’nde doktorasını yapan ve New York merkezli teknoloji firması RHXO Technology Group Başkan ve CEO’su olan Mesut Darendeli, LimoCart ile tüm limuzin dünyasının dikkatini üzerlerine çektiklerini, kısa sürede sektörel yayınlardan büyük taşıma şirket yöneticilerine kadar pek çok kişinin kendileriyle temas kurduklarını söyledi.

Projenin diğer ortağı Emin Kahyaoğlu, sektörün yabancı sayılmayacak bir ismi. New Jersey eyaletinin Teaneck şehrinde 100 araca yakın filosu ile hizmet veren Kismet International Inc'in sahibi. Projenin satış ve pazarlama sorumlusu ve projenin geliştirilmesine fikir olarak da destek veren Kahyaoğlu’nun şirketi limuzinin yanı sıra, VIP hizmet veren otobüsten minivana her türlü araç kiralama servisi sunuyor.

-LIMOCART NEDİR?-

Limocart, dünyanın her yerinde, büyük metropollerden, küçük kasabalara varıncaya kadar birçok noktada hizmet veren taksi, limuzin, minivan, otobüs, kargo taşıma gibi araçları, web sitesi üzerinden aynı bünyede barındıran bir servis sağlayıcı. Bu servis yardımı ile Dünyanın herhangi bir yerindeki kiralama şirketi ya da firma, sistemini global dünyaya entegre edebiliyor. Böylece bir anda milyonlarca kişinin ulaşabileceği bir sistemin içinde yer alabiliyor.

2009 Ağustos ayında başlanan projenin çalışmaları RHXO mühendisleri ve yazılım uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından yürütüldü. Uzun ve soluksuz bir ön çalışmanın proje, 14 Şubat 2011 tarihinde aktif olarak hayata geçirildi. 20’nin üstünde dil desteği ile Limocart’ta ilk defa karayolu ulaşımında böylesine kapsamlı bir online kiralama sistemi devreye girmiş olacak. “Online Ground Transportation Booking” denen bu sistemde onbinlerce firma yer alabilecek.

-LİMUZİN ÖZEL ŞOFÖRÜ İLE KAPINIZDA-

İstanbul’dan New York’a gitmekte olan bir kişi, elindeki iphone, ipad yada laptopu ile daha havaalanındayken, JFK’den Manhattan’a veya başka bir noktaya yapacağı yolculuk için limuzinini, minivan'ı, SUV'yi hatta gruplar için otobüsü seçebiliyor. Üstelik Feedback (geri bildirim) yöntemi ile memnuniyetinizi anında bildirebildiğiniz sistemde, binlerce araç arasından en uygun fiyatı anında seçebiliyorsunuz.

Limocart yaklaşık iki yıldır Las Vegas ve Atlantic City’deki büyük limuzin ve kara taşımacılığı fuarlarına ve şovlarına katılan Limocart’ın Las Vegas Paris oteldeki lansmanına yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim