• BIST 9524.59
  • Altın 2489.438
  • Dolar 32.5583
  • Euro 34.6329
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

ABD savaş gemisi USS Taylor Samsun'da

ABD savaş gemisi USS Taylor Samsun'da
Yakıt ikmali için Samsun Limanı'na demir atan ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait "USS Taylor" savaş gemisi, liman girişinde pervanelerinde oluşan hasarın giderilmesiyle kentten ayrılacak.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, USS Taylor'un normal programı kapsamında 12 Şubat Çarşamba günü Samsun Limanı'na geldiğini bildirdi.

Geminin yakıt ikmali yapıldıktan sonra limandan ayrılmasının planlandığını vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:

"12 Şubat'ta lojistik ve yakıt ikmali yapmak için limanımıza gelen ve aynı gün limanımızdan ayrılmayı planlayan ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait 155 mürettebatlı USS Taylor isimli askeri gemi, limanımıza giriş yaptığı sırada liman ağzında karina kısmını, denizde 'topuk' tabir edilen kısma sürterek pervanelerine zarar verdiğinden Samsunport Sanayi Rıhtımı'na çekilmiştir. Gemi bakım ve onarımı çalışmaları için bugüne kadar gemiye 39 ABD uyruklu şahıs gelerek çalışmalara başlamıştır."

Vali Aksoy, geminin tamiri için gerekli tüm malzemelerin yurt dışından uçakla getirilerek gemiye intikalinin sağlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gemiye onarım için gelen şahıslar, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığının personelinin refakatinde geminin altına dalış yapmak suretiyle bakım ve onarım çalışmalarına başlamışlardır. ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait USS Taylor isimli askeri geminin, 24 Şubat Pazartesi günü tamiratının tamamlanarak limanımızdan ayrılması öngörülmektedir."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim