• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

ABD uçak gemisi Marmaris'te halka açıldı

ABD uçak gemisi Marmaris'te halka açıldı
Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki ABD Deniz Kuvvetleri'ne bağlı, dünyanın en büyük nükleer uçak gemisi USS Enterprise CVN 65, basın mensupları, sivil toplum örgütleri, dernek üyeleri ve vatandaşların ziyaretine açıldı.

ABD uçak gemisi Marmaris'te halka açıldı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki ABD Deniz Kuvvetleri'ne bağlı, dünyanın en büyük nükleer uçak gemisi USS Enterprise CVN 65, basın mensupları, sivil toplum örgütleri, dernek üyeleri ve vatandaşların ziyaretine açıldı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde limana demirleyen ABD Deniz Kuvvetleri'ne bağlı, dünyanın en büyük nükleer uçak gemisi USS Enterprise CVN 65'in Komutanı Albay Dee L. Mewbourne, "Afrika ve Ortadoğu ülkeleri çok karışık. Ülkemize dönme planı vardı ama verilecek yeni emirlere göre Akdeniz çanağında bulunarak devriye görevi üstlenebiliriz" dedi. İlk basın mensuplarının çıktığı gemide ABD Büyükelçiliği Basın Danışmanı Berivan Oruçoğlu rehberlik yaptı. Kadın askerler tarafından geminin önceden planlanmış ziyaret açık bölümleri basına tanıtıldı. İlk olarak geminin ABD ve Türk bayrakları ile donatılmış 2 futbol sahası büyüklüğündeki hava araçları hangarı gösterildi. Burada yapılan çalışmalar anlatılarak geminin pistine çıkıldı. Gemi üzerinde bulunan savaş uçakları ile çeşitli hava araçları pilotlar tarafından özellikleri anlatıldı. Subay Rebecca Washinton, askerlerin spor yaptıkları iki salonu, sauna, oyun salonları ve dinlenme odalarını basına gösterdi. Üç ay süre ile dışarıdan hiçbir malzeme almadan 5 bin kişinin yaşayabileceğini aktaran Washinton, "Nükleer reaktörlerle hareket eden gemimizde arıza olduğunda dizel motorlarla ile ülkemize geri dönebilecek kapasitede. Yüzen kasaba olarak nitelendirdiğimiz gemimizin amacı devriye gezmek ve olabilecek saldırılara karşı önlem almaktır" dedi. İki saat süren gezi sonrası 300'erli gruplar halinde vatandaşlar gemiyi dolaşmaya başladı.

SKANDAL GÖRÜNTÜLER HOŞ DEĞİLDİ

Hava araçlarının kalktığı pistte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gemi Komutanı Albay Dee L. Mewbourne, dünyanın en büyük video paylaşım sitesi youtube'a da yansıyan gemideki skandal görüntülerle ilgili, "Ortaya çıkan şeyler hoş değil. Bu konu ile ilgili gemi komutanı görevinden alınmış ve yeniden komuta kademe zinciri oluşturulmuştur. Uçak gemimiz son model teknolojik cihazlarla donatılmıştır. Hatta gemide gazete çıkartarak yayın yapabileceğimiz son model basın yayın bölümü vardır. Bu tür hoş olmayan olayların tekrar yaşanmaması için önlemler alınmıştır" dedi.

AKDENİZ ÇANAĞINA KONUŞLANABİLİR

Savaş gemisinin Mısır ve Tunus'ta yaşanabilecek olağanüstü gelişmelere müdahale amacıyla bölgeye gönderildiği iddialarının hatırlatılması üzerine Mewbourne, "6 ay sürecek olan görevimiz, Mısır ve Tunus'ta yaşanan olaylardan önce belirlendi. Bu görev bize bu olaylardan çok daha önce verildi. Bu görevin ayrıca Lübnan ile de bir ilgisi yok. Gideceğimiz görev yerleri çok önceden belirleniyor. ABD'nin politikaları gereği bundan sonraki rotamızı söyleyemiyoruz. Afrika ve Ortadoğu ülkeleri çok karışık. Ülkemize dönme planı vardı ama verilecek yeni emirlere göre Akdeniz çanağında bulunarak devriye görevi üstlenebilirizö diye konuştu. Mewbourne, uçak gemisinin ABD başkanlarının tümünü ağırladığını anlatırken, "Çok önemli ve saygın bir üne sahip gemimiz 2013 yılında kızağa alınarak müze haline getirilecek" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim