• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

ABD'de 14 limanda işçiler greve gidiyor

ABD'de 14 limanda işçiler greve gidiyor
ABD'nin doğu kıyısında bulunan 14 limanda örgütlü international Longshoremen's Association ve U.S. Maritime Alliance'a bağlı 14500 liman işçisi, 30 Aralık günü greve gitmeye hazınıyorlar.

ABD'nin doğu kıyısında bulunan 14 limanda örgütlü international Longshoremen's Association ve U.S. Maritime Alliance'a bağlı 14500 liman işçisi, 30 Aralık günü greve gitmeye hazınıyorlar.

ABD Ulusal İmalaçılar Birliği (NAM), doğu kıyısındaki liman işçilerinin greve gitmeleri halinde bunun günlük maliyetinin 1 milyar dolara ulaşması potansiyeli olduğunu bildirdi. NAM, imalatçıların bu grevin tedarik zincirlerine ve üretim kapasitelerine etkilerini azaltmak için tedbirler aldıklarını ifade etti.

ABD'nin doğu kıyısındaki liman işçileri en son 1977'de greve yapmıştı.

Bu arada ABD, Houston Limanı İdaresi, Uluslararası Liman Çalışanları Birliği (ILA) ile  ABD Denizcilik Birliği (USMX) arasındaki görüşmeler sonucu anlaşmaya varılmaması  halinde yarın (30 Aralık tarihinde) gerçekleşecek olası iş bırakma eylemine karşı  hazırlıkların başladığını duyurdu.

Houston limanının Barbours Cut ve Bayport konteyner terminalleri olası iş bırakma eyleminden etkilenecek. Bununla beraber kuru dökme yük ve petrokimya gibi sevkiyatların düzenli bir şekilde gerçekleştirileceği öngörülüyor.

Houston Liman İdaresi, ABD Gümrük ve Sınır Koruma Hizmetleri’yle birlikte 26, 27 ve 28 Aralık tarihlerinde limandaki çalışma saatlerini artırarak olası eylemden  önce konteyner terminalindeki sevkiyatları tamamlamayı amaçlıyor. 30 Aralık  tarihine kadar tarafların anlaşmaya varamaması halinde, Houston limanının konteyner terminali, taraflar ulusal platformda bir anlaşmaya varana dek kapalı kalacak.
 
ABD Batı Körfezi Denizcilik Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Houston limanında yaklaşık 1.000 kişi çalışıyor. Liman idaresinin konteyner terminallerinde ise 80-150 arasında ILA çalışanı istihdam ediliyor. Teksas eyaletindeki en büyük konteyner limanı olan Houston’da eyalette gemi  yoluyla taşınan konteynerlerin yüzde 96’sının elleçlemesi yapılıyor. ABD Körfez  bölgesindeki konteyner sevkiyatlarının yaklaşık yüzde70’inin elleçlendiği Houston limanı, ihracata yönelik sevkiyatlar için ülkenin en çok kullanılan limanı konumunda bulunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim