• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

ABD'de petrol arzı 85 yılın zirvesinde

ABD'de petrol arzı 85 yılın zirvesinde
ABD'de petrol stokları 477 milyon varile ulaşarak 85 yılın en yüksek seviyesini gördü. Zirve yapan ham petrol arzı, petrol fiyatlarını baskılıyor.

Düşük petrol fiyatları nedeniyle petrol üreticilerinin kuyularında üretim faaliyetlerini yarı yarıya düşürdüğü ABD'de geride kalan dört haftada 22,6 milyon varillik stoklamayla petrol stokları son 85 yılın zirvesine yükseldi. 

Uluslararası Enerji Ajansı'nın verilerine göre, ABD'de geride kalan dört haftada  ham petrol stokları 22 milyon 600 bin varil artışa imza attı. Birden yüzde 5'lik artışla  toplam petrol stoğu 477 milyon varile çıktı. Hal böyle olunca ABD petrol stokları Ekim 1930 tarihinden bu yana en  yüksek seviyesini gördü. 

Teksas'ın doğu bölgesindeki petrol üretiminin artması nedeniyle Railroad Komisyonu üretimi düzenlemek için devreye girdi. 

Yüksek arz fiyatları aşağı çekti

Aralık vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı TSİ 09:45 itibariyle Nymex elektronik işlemlerde 65 sent değer kaybederek 43,33 dolardan işlem gördü. Aralık vadeli Brent petrol kontratı da 47 sentlik azalışla 47,07 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü ile WTI petrol arasındaki fark 3,75 dolar seviyesinde.

Bloomberg'in sitesinde yer alan habere göre New York merkezli Citi Futures Perspective'in Enerji Analisti Tim Evans, " ABD sondaj ve üretimindeki düşüş, dünya pazarı şöyle dursun, ABD pazarını bile yeniden dengelemek için yeterli değil. İhtiyacın olmayan milyon varil petrolü stoklamak için gerçekten ne kadar para ödemeyi göze alabilirsin? " dedi. 

Houston'da bulunan Tudor Pickering Holt&Co. David Pursell "Rafinerilerin bakım zamanındayız. Ham petrolün işlenmesi düşük, üretim ise yüksek.Bu nedenle ekim ayı petrolde 'ayı'olmak için ideal bir dönem" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim