• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

ABD’de silahlı saldırı, 14 Ölü, 17 Yaralı

ABD’de silahlı saldırı, 14 Ölü, 17 Yaralı
ABD'nin California eyaletinin Sen Bernandino'da kentinde meydana gelen silahlı saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde silahlı saldırı meydana geldi. Yetkililerin düzenlediği basın toplantısında en az 14 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı açıklandı. Şüphelilerin siyah bir jiple olay yerinden kaçtığı belirtildi. FBI, olayın terör bağlantılı olup olmadığının ise henüz bilinmediğini açıkladı. Polis şüphelilere yönelik operasyonunu sürdürüyor. CNN International, şüphelilerden birinin polis operasyonu sonucu öldürüldüğünü, diğerinin gözaltına alındığını duyurdu.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan San Bernardino'da kar maskeli ve ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan 3 saldırgan saldırı düzenledi. Saldırının gerçekleştiği yerin engellilere hizmet veren bir devlet dairesi olduğu kaydedildi. Görgü tanıkları ağır silahları olan saldırganların binayı bastığını aktardı.

San Bernardino polis sözcüsü saldırının gerçekleştirildiği sırada bir etkinlik olduğunu, birden fazla saldırganın binaya girerek ateş etmeye başladığını duyurdu.

Bu arada, polis saldırının gerçekleştiği saatlerde vatandaşların Orange Show Road, South Waterman Avenue ve Park Center Circle bölgelerinden uzak durmasını istedi. CNN’in haberine göre, askeri kamuflaj giymiş ve uzun namlulu silahları olan saldırganlar, olay yerinden siyah bir araç ile kaçtı.

Beyaz Saray, konuyla ilgili olarak Başkan Barack Obama’nın, İç Güvenlik Danışmanı Lisa Monaco’yu görevlendirdiğini ve her türlü gelişmenin hemen kendisine aktarılmasını istediğini açıkladı. Geçen hafta cuma günü Kaliforniya’da bir aile planlama kliniğinde meydana gelen silahlı saldırı sonucu biri polis 3 kişi ölmüş, 9 kişi de yaralanmıştı. 

OBAMA'YA BİLGİ VERİLDİ

ABD Başkanı Barack Obama konuyla ilgili bilgilendirildi.

Obama, silahlı saldırının ardından yaptığı açıklamada 'Amerikalıları daha güvende hale getirmek için atılacak adımlar var, bu konuda hükümetin her seviyesinin bir araya gelmesi gerekir' dedi.

2016 seçimlerinde ABD Başkan Adayı olan Hillary Clinton da twitter aracılığıyla 'Bunu normal kabul etmeyi reddediyorum. Silah şiddetini durdurmak için harekete geçmek zorundayız' açıklamasını yaptı.

Kaliforniya'da bir haftadan kısa süre önce benzer bir saldırıya daha sahne olmuştu. Silahlı saldırgan 3 kişiyi öldürmüştü.

abd_1.jpgabd_2.jpgabd_3.jpg

abd_670_1.jpg

abd_1-001.jpgabd_2-001.jpgabd_3-001.jpgabd_5.jpgabd_6.jpgabd_7.jpgabd_8.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim