• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

ABD'de Yüksek Hızlı Tren rüzgarı esiyor

ABD'de Yüksek Hızlı Tren rüzgarı esiyor
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, 2016 yılında yapılacak kongreyi İstanbul'da düzenlemeye aday olduklarını kaydetti.

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, demiryolu sektöründe dünya çapında en büyük organizasyon olan Uluslararası Demiryolları Birliği'nin (UIC), 9-13 Temmuz 2012 tarihleri arasında Amerika'nın Philadelphia kentinde UIC İcra Kurulu ve 80. Genel Kurulu ile 8. UIC Yüksek Hız Kongresi düzenlediği kaydedildi.

Açıklamaya göre, 200'ü aşkın üyesi bulunan UIC toplantılarında, demiryolu taşımacılığının geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar detaylı şekilde görüşüldü.

Ortadoğu Bölgesel Kurulu Başkanlığı sıfatıyla kongreye katılan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da 2003 yılından bu yana, hükümetin demiryolunu öncelikli sektör olarak gördüğünün altını çizerek, 2012 yılı itibarıyla demiryoluna yatırım için yaklaşık 20 milyar lira kaynak aktararak demiryoluna verdiği önemi gösterdiğini vurguladı.

Bunun sonucunda demiryollarının büyük bir değişim ve dönüşüm sürecine girdiğini belirten Karaman, 2009 yılında Türkiye'nin yüksek hız teknolojisiyle tanışarak bu teknolojiyi kullanan dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdiğini ifaüde etti.

Art arda hizmete giren Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarının bölge ülkelerine de model olduğuna dikkati çeken Karaman, Körfez ülkelerinde, Kafkasya'da ve Ortadoğu ülkelerinde yürütülen yüksek hızlı demiryolu projeleri ve demiryoluna tahsis edilen bütçelerin bunun bir göstergesi olduğunu kaydetti. Karaman, şöyle devam etti:

''Bölgemizde yüksek hızlı demiryolu işletmeciliğinde model olan ve yapımı devam eden yüksek hızlı demiryolu projelerimizin toplam uzunluğu 2 bin 622 kilometredir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümü olan 2023 yılına kadar, 10 bin kilometrelik yüksek hızlı demiryolu ağının oluşturulması hedeflenmektedir. Buna ilaveten, 4 bin kilometre konvansiyonel demiryolu hattı ekleyerek, 2023 yılında toplam ağın 25 bin 940 kilometreye çıkarılması hedeflenmektedir. Dahası, dünyada bir ilk olan ve iki kıtayı deniz altından demiryolu ile birbirine bağlayan Marmaray projesi ile birlikte, Türkiye Asya ile Avrupa arasında bir köprü haline gelecektir. Londra'dan Pekin'e, yük ve yolcu taşımacılığı kesintisiz bir şekilde yapılabilecektir.''

Süleyman Karaman, organizasyonu, 2016 yılında iki kıtayı demiryolu ile birleştirmiş olarak İstanbul'da düzenlemeye aday olduklarını da açıkladı.

Kongrede birçok ikili görüşme yapan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türkiye'nin YHT çalışmalarını dünyanın yakından takip ettiğini ve takdir gördüğünü ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim