• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

ABD'de yüzen Silikon Vadisi inşa edilecek

ABD'de yüzen Silikon Vadisi inşa edilecek
California merkezli bir teknoloji firması, ABD vizesi almayı başaramayan girişimcilerin yararlanabilmeleri için bir gemiyi “silikon vadisi ofisi”ne çevirmeyi planlıyor.

ABD'de yüzen Silikon Vadisi inşa edilecek

Google gibi dev markalar yaratmak için silikon vadisinde çalışma hayalleri kuran fakat ABD vizesi alamayan yabancı girişimcilere ev sahipliği yapacağı söylenen gemi projesinin arkasındaki “Blueseed” firmasının CEO’su Max Marty, “Birçok insan Silikon vadisinde çalışmak istiyor fakat bunu başaramıyor. Amacımız onlara yeni bir seçenek sunmak,” diye konuştu.

Ailesi Küba göçmeni olan Marty, bu fikri Miami Üniversitesi’nde eğitim gördüğü sırada mezun olduktan sonra ABD’yi terk etmek zorunda kalacaklarından şikayet eden göçmen arkadaşlarının durumu üzerinde düşündükten sonra edindiğini açıkladı.

Politikacılar sorunu çözmek için çaba gösterseler de uzlaşı sağlanamaması nedeniyle ABD’de eğitim gören öğrencilerin ABD’de kalmaları mümkün olmuyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında Başkan Barack Obama, ABD’de eğitim gören yetenekli insanların ülkede kalarak yeni iş alanları yaratmalarına müsaade edilmesi gerektiğini söylemişti. Obama, “Onlara burada eğitim almaları için ödenek sağladıktan sonra başka ülkelere göndermek istemiyoruz,” diye konuşmuştu.  

Amerikan üniversitelerinde eğitim gören yabancı öğrencilerin 2 yıllık vize için başvurabilmelerini öngören ve “Beyin göçü” olarak adlandırılan bir yasa tasarısı, bu yıl Senatörler Mark Udall (D-Colo), John Kerry (D-Mass.) ve Richard Lugar (C – Ind.) tarafından sunulmuştu.

Seçim yılı olması münasebetiyle Kongre’de oluşan güçlü kutuplaşmayı göz önünde bulunduran Blueseed firmasının kurucuları, siyasi çözüm beklemeksizin “girişimci” bir çözüm yoluna gitti.

Projeye göre San Francisco kıyısından 12 mil ötede uluslararası sularda demirleyecek gemi, uluslararası toplum tarafından tanınan tüm ülkelerin vatandaşlarına ev sahipliği yapabilecek.

Söz konusu sistemin yolcu gemilerinden, sondaj kulelerine ve askeri gemilere birçok örneği olduğunu söyleyen Marty, gemilerinin 1000 kadar girişimciyi ağırlayacağını ve gemide bulunacak bireylerin kendi ülkelerinin kanunlarına tabi olacaklarını söyledi.

Gemi sakinlerinin edinilmesi kolay olan geçici turist vizeleri ile sahile çıkabileceklerini ve burada diğer yatırımcı ve ortaklarını görebileceklerini söyelyen Blueseed yetkilileri, projenin göçmenlik probleminin büyüklüğünün bir göstergesi olduğuna işaret ediyor.

161211-blueseed2.jpg

161211-blueseed3.jpg

blueseed-hive-1-560x404.jpg

 blueseed-ship-620x344.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim