• BIST 9552.63
  • Altın 2486.665
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8355
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

ABD'den 3 milyar dolarlık casus destroyer!

ABD'den 3 milyar dolarlık casus destroyer!
Çin askeri olarak da yavaş yavaş ABD'nin en büyük rakibi konumuna geldi. Pek çok uzman, önümüzdeki on yılda dünyanın en sıcak bölgesinin Asya Pasifik olduğu görüşünde birleşiyor.

Üretim ve ekonomideki yükselişine paralel olarak, Çin askeri olarak da yavaş yavaş ABD'nin en büyük rakibi konumuna geldi. Pek çok uzman, önümüzdeki on yılda dünyanın en sıcak bölgesinin Asya Pasifik olduğu görüşünde birleşiyor.

Çin, donanmasına aldığı yeni savaş gemileri ile gücünü arttırırken, ABD teknolojik üstünlüğü ile avantajını pekiştirme peşinde. Bu konuda atılan en önemli adımlardan biri de araçları radarda görünmez kılan stealth teknolojisine sahip gelişmiş gemilerden oluşan bir filoya sahip olma. DDG-1000 destroyeri de bu amaçla hazılanan en iddialı projelerden biri.

RADARDA GÖRÜNMEYECEK

DDG-1000, günümüz destroyerlerinden daha uzun ve ağır olmasına rağmen, sahip olduğu stealth teknolojisi ile düşman radarlarında küçük bir balıkçı teknesi kadar görünecek. Bu da geminin farkedilmeden düşman hatlarının içlerine kadar ilerlemesine olanak tanıyacak.

Sesden kat kat hızlı atış yapabilen elektromanyetik topları, gelişimi radar ve füze sistemleri ile DDG-1000, ABD'nin en çok güvendiği silahlarından biri olacak.

YÜKSEK MALİYET

Ancak bu nitelikli silahaların ağır bir bedeli var. İlki 2014'te tamamlanacak destroyerlerin maliyeti 3 milyar doları buluyor. İlk olarak 32 tane destroyer sipariş eden ABD Donanması, önce 24'e, sonra da 7'e düşürüldü.

ÇİN ENDİŞE ETMİYOR

ABD'nin geliştirdiği süper teknolojili gemiler ise Çin'i korkutmuşa benzemiyor. Aralarında uçak gemileri de olmak üzere, pek çok yeni gemiyi donanmasına katan Çin'e göre yüksek teknolojili gemilerin tehdidi sınırlı.

Çin Donanması'ndan Amiral Zhang Zhaozhong yeni nesil gemileri değerlendirirken, "patlayıcı yüklü balıkçı tekneleri ile çevrildiğinde yüksek teknolojisine rağmen alt edilebilir. Eğer yeterli tekne olursa, destroyer'in gövdesinde delik açılacaktır" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim