• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

AB'den Türkiye'ye havacılık övgüsü

AB'den Türkiye'ye havacılık övgüsü
2010 AB İlerleme Raporu: "Sivil Havacılıkta iyi düzeyde ilerleme kaydedildi…"

AB'DEN TÜRKİYE'YE HAVACILIK ÖVGÜSÜ

Avrupa Komisyonu 2010 İlerleme Raporu'nda, hava taşımacılığında iyi düzeyde ilerleme kaydedildiği ve havacılık alanındaki ilişkiler bakımından yeni bir hukuki dayanak teşkil edecek AB-Türkiye Yatay Havacılık Anlaşması'nda son aşamaya gelindiği açıklandı.

İlerleme raporunda, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün müfredatın sistemli hale getirilmesi ve eğitim tesislerinin iyileştirilmesini hedefleyen aktif bir eğitim politikası aracılığıyla insan kaynaklarının teknik kapasitesini geliştirdiği belirtildi.

SHGM'nin uçaklarda sıvı taşınması ile ilgili yönetmeliğin kapsamını tüm uluslar arası havalimanlarını içerecek şekilde genişlettiğini belirten raporda, "SHGM, havacılık sanayi ile paydaş istişarelerinin sürdüğü yolcu haklarına ilişkin bir talimata son halini vermiştir. Ayrıca, SHGM, yerli ve yabancı hava araçlarına yapılan emniyet değerlendirmelerine ilişkin yönetmeliği (SAFASANA)yayımlamıştır." ifadesine yer verildi.

Türkiye'nin Tek Avrupa Hava Sahası Girişimi ile oluşacak olan havacılık yapısına entegre olmaya istekli olduğu belirtilen raporda, havacılık sektörüne yönelik bir katılım öncesi stratejisi oluşturulması konusunda hazırlıklara başlandığı kaydedildi.

Raporun sonuç bölümünde ayrıca havacılık, denizcilik ve karayolları sektörlerinde mevzuat uyumunun ileri bir düzeye ulaştığı belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim