• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

ABD'nin yeni uçak gemisi 2015'de hizmette

ABD'nin yeni uçak gemisi 2015'de hizmette
ABD’nin nükleer güçle çalışan yeni uçak gemisinin tamamlanmasına bir adım daha yaklaşıldı. Virginia James Nehri üzerindeki Chesapeake limanındasuya indirildi.

İnsanoğlunun yaptığı en büyük yapılardan biri olacak olan uçak gemisi, Virginia James Nehri üzerindeki Chesapeake limanında bir araya getiriliyor.

Huntington Ingalls Industries yaptığı açıklamada uçak gemisi Gerald R. Ford’un Perşembe günü tamamlanmak üzere suya indirildiğini belirtti.

Devasa gemi, 2015 yılında tamamlanarak hizmete açıldığında, Amerikan Deniz Kuvvetleri’nin ilk yeni tip uçak gemisi olacak. Süper gemi hâlihazırda kullanılmakta olan Nimitz sınıfı gemilerin geliştirilmesiyle oluşturuldu.

Firmanın 2009 yılından bu yana çalıştığı gemi, kazanın ana gövdeye yerleştirilmesi ile önemli bir noktaya gelmiş oldu. Newport News Tersanesi (NNS) gemi inşa bölümü başkan yardımcısı Rolf Bartschi; “Kazanın yerleştirilmesi gemi için bir mihenk taşıdır. Parça geminin en büyük ve yekpare bölümüdür. Dolayısı ile bundan sonraki işimiz daha kolay olacaktır” diye konuştu.

The Gerald R Ford gemisi modüler inşa denen, parçaların ayrı ayrı üretilerek bir araya getirilmesi ile oluşturuluyor. 6 temel parça düşünüldüğünde 60 fitlik kazan, geminin en büyük ve ağır parçası oluyor. Geçen yıl üretimine başlanan kazan ancak bitirilerek monte edilebilir hale geldi. Gemi içerisinde enerji kaynağı olarak bir nükleer reaktör ve dört elektromanyetik uçak gemisi hareket sistemi içeriyor. 2013 yılında tamamlanması beklenen gemi, işlemlerden sonra 2015 yılında Deniz Kuvvetlerine teslim edilecek. Süper uçak gemisinin 50 yıl hizmet vermesi amaçlanıyor.

ucak_gemi.jpg

ucak_gemi1.jpg

ucak_gemi2.jpg

ucak_gemi4.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim