• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Abdullah Gül Chevrolet'den vazgeçmiyor

Abdullah Gül Chevrolet'den vazgeçmiyor
Gül'ün güvenliğinin sağlanması için halen kullanılan Suburban'lardan Köşk'e 4 adet daha alınıyor.

Abdullah Gül Chevrolet'den vazgeçmiyor

Gül'ün güvenliğinin sağlanması için halen kullanılan Suburban'lardan Köşk'e 4 adet daha alınıyor.

Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü (DMO) tarafından, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin ihtiyacı olan 4 adet 2012 model siyah renkli 4x4 arazi aracı için ihale açıldı. İhaleye ilişkin duyuru, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

İhtiyaç duyulan 4 adet 2012 model siyah renk Chevrolet Suburban 4x4 arazi binek aracın, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan teknik şartnamesine, markasına ve modeline uygun olarak, DMO tip ticari şartnamesi ile ihale ek şartlar listesi hükümleri dahilinde, iç piyasadan satın alınacağı belirtildi. Chevrolet Suburban 4x4 arazi araçları normalde iç pazarda satılmıyor fakat yurtdışından bunları ithal etmek mümkün. Bu araçlar dünyada birçok liderin güvenliğini sağlamak için kullanılıyor. Özellikle ABD Başbakanı Barack Obama'nın güvenlik danışmanları tarafından tercih edilen araçların en büyük özelliği, güvenlik konusunda yapılabilecek takviyelere uygun olması. Bu araçların taşıma kapasiteleri oldukça yüksek olduğu için zırhlamaya da oldukça müsait... Aracın geniş olması jammer gibi sinyal bozucuların araca yerleştirilmesi gibi konularda da avantaj sağlıyor.

ABD'DE 45 BİN DOLARA SATILIYOR

ABD'de fiyatı 45 bin dolar civarında olan bu aracı Türkiye'ye geliş fiyatı ise normalde 120 bin doları buluyor. İthal edilen araçlara ilk olarak yüzde 18 KDV uygulanıyor. Bunun üzerinden de motor seçeneğine göre ÖTV uygulanıyor. Bu araçların motor hacimleri yüksek olduğu için de uygulanacak ÖTV oranı yüzde 130'u buluyor. Bu da aracın fiyatını 120 bin dolara çıkarıyor. Bu araçları zırhlamanın maliyeti ise çoğu zaman araç fiyatının birkaç katına ulaşabiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim