• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Abdullah Gül, Toyota sorununa el attı

Abdullah Gül, Toyota sorununa el attı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Toyota marka araçların yakıt sistemlerinde sorun olduğu yönündeki şikayetler üzerine harekete geçti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Toyota marka araçların yakıt sistemlerinde sorun olduğu yönündeki şikayetler üzerine harekete geçti.

Ünü Japon firması Toyota tarafından son yıllarda üretilen bazı araçların, yakıt sistemlerinde sorun olduğu yönüdeki şikayetlere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül el koydu. Gül’ün girişimi ile Gümrük Ticaret Bakanlğı müfettiş görevlendirerek konuyu araştırmaya başladı.  

Bir süre önce Toyota marka araç sahiplerinden Cumhurbaşkanlığına şikayetler gelmeye başladı. Vatandaşlar dilekçe ve e-mail göndererek, Toyota’nın IND-TV 1.4 D-4D model dizel araçlarında, motor yağının hızla azaldığını, aşırı yakıt tüketimi ile birlikte, egzozdan mavi duman çıktığını belirttiler. Türkiye’de Toyota marka araç satan firmaların, bu sorunu gideremediğini ve mağdur olduklarını savundular.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, vatandaşların dilekçelerini Gümrük Ticarat Bakanlığına gönderdi ve konuyla ilgilenilmesini istedi. CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar da, TBMM’ye bir önerge vererek, ‘’Avrupa’da bu sorun, araçların motor bloklarının değiştirilmesi sonucu giderilmiş, Türkiye’de ise vatandaşlar mağdur edilmiştir’’ dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı da, CHP’li Akar’ın önergesini cevaplandırarak, hem Cumhurbaşkanlığına yapılan şikayetleri özetledi hem de,  bu konuda bir müfettiş görevlendirilerek,  inceleme başlatıldığını açıkladı.

 www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim