• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Abone bedeli ödeme süresi uzatıldı

Abone bedeli ödeme süresi uzatıldı
İlçelere doğalgaz götürülmesinde başvuru süresi Kasım 2015'e kadar uzatıldı.

Doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda, mevcut dağıtım bölgelerinin lisans kapsamı dışında kalan ve merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz ulaştırılmasını sağlamak amacıyla isteklilere verilen abone bedelini ödeme süresi Kasım 2015'e kadar uzatıldı.

Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan ilçelere, doğalgaz ulaştırılması amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğünün görevlendirilmesine ilişkin karardaki, ilçelerde doğalgazın ulaştırılması konusunda istekli olan elektrik abonelerinin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen abone bağlantı bedelini, ilgili il özel idaresince belirlenecek bir banka hesabına yatırma süreleri, ilgili kararın yürürlüğe girmesini takiben 14 aydan 31 aya çıkarıldı.

Söz konusu ödemeye ilişkin ilk düzenleme, 28 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve süre 6 ay olarak belirlenmişti, 7 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla bu süre 14 aya çıkarılmıştı. Son kararla abone bağlantı bedelinin ödenmesi süresi 17 ay daha uzatılarak 31 aya çıkarıldı ve böylece başvuru tarihi Kasım 2015'e kadar uzatılmış oldu.

Süre sonunda abone bağlantı bedelini yatıran elektrik abone sayısı toplamı, toplam elektrik abone sayısının yüzde 60'ını geçen ilçelere, bağlantı hatlarının yapımı için ilgili il özel idaresi tarafından BOTAŞ'a başvuruda bulunulacak. 

Başvuruda bulunanların ilçedeki toplam elektrik abone sayısının yüzde 60'ını geçmediği ilçeler ile herhangi bir sebeple bağlantı hattı yatırımı gerçekleştirilemeyen ilçeler için yatırılan abone bağlantı bedelleri, ilgili il özel idaresi tarafından geri ödeme gününe kadar işlemiş olan faizi ile birlikte abone bağlantı bedelini yatıran elektrik abonelerine iade edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim