• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Acar ve Kilci'den Gemisander ziyareti

Acar ve Kilci'den Gemisander ziyareti
Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, Gelir Yönetimi Daire Başkanı Ömer Ergenç, İzmir Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Gürhan Acar ile Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Zakir Kılıç, Gemisander"i ziyaret etti.

İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANI MUSTAFA GÜRHAN ACAR,” GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜ BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE ÇOK DAHA HIZLI BÜYÜYECEK VE EKONOMİMİZE BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAK”

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, Aliğa ziyaretinde bulundu. İlçede ilk ziyaretini Aliağa vergi dairesi Müdürlüğüne yapan acar, sırası ile Aliağa kaymakamı İbrahim keklik, Belediye Başkanı, Ömer Turgut oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Ömeroğlu,, Emniyet Müdürü Ayhan saygılı ve Jandarma Komutanı Teğmen Erdem Uslu" makamlarında ziyaret etti.

Aliağa vergi dairesi müdürü Zakir kılıç ile İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, İzmir ve Türkiye"nin Sanayi üretim ve ticaret üssü Aliağa"yı ziyaret ederek bölgenin ekonomik gelişimi hakkında bilgiler aldı. Aliağa Ticaret Odası ve Aliağa organize Sanayi Bölgesi"ni ziyaret eden Acar, Gemi Söküm Sektörünü de yakından inceledi. Aliağa Ticaret odasının ziyaretlerinin ardından Gemisander"i ziyaret etti.

Aliağa vergi dairesi müdürü Zakir Kılıç ile İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar" Gemisander başkanı adem şimşek ve Yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Acar"a Gemisander konferans salonunda Gemisander başkanı adem şimşek rakamlar ile gemisöküm bölgesinin çevreye ve ekonomiye yaptığı katkıları anlattı. Toplantıda bölgenin Atık Yönetim Merkezi Sorumlusu Ersin Çeviker, gemisöküm bölgesinde yapılan çevre yatırımlarını ve gemisander"in yaptığı çalışmaları anlattı. Görsel slayt sunumun ardından Aliağa vergi dairesi müdürü Zakir kılıç ile İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, Gemisander başkanı Adem Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri gemisöküm bölgesindeki çalışma alanlarını yerinde incelediler. İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar"a Gemisander Başkanı Adem Şimşek tarafından iki adet eski gemi feneri hediye edildi.

Acar Aliağa ziyaretinde çok etkilendiği bölümlerden birisinin Alosbi diğerinin ise Gemi söküm bölgesi olduğunu kaydetti.

Acar,” Aliağa ilçesi, önemli bir liman bölgesi ve özellikle kimya, demir, çelik endüstrileri açısından da ciddi bir potansiyele sahip. Sanayisinin gelişmesinde özellikle deniz ulaşımındaki lokasyonun büyük etkisi bulunmakta. Kuzey Ege limanı bu özelliğini daha da pekiştirecek gibi gözüküyor. Aliağa ilçesinin sanayisinin ve deniz ulaşımının hızlı gelişmesi birtakım altyapı, konaklama ve sosyal alan eksikliği sorunlarını da beraberinde getirmiş. Fakat bunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Aliağa ilçe yetkililerinin ve ilçede yaşayan halkın bu sorunların farkında olduğunu ve bunların giderilmesi yolunda önemli gayret gösterdiğine inanıyorum. Sanayi Bölgesi ziyaretinden sonra Türkiye"de başka örneği olmayan Gemi Geri Dönüşüm Endüstri bölgesini ziyaret ettik. Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği ziyaretimde, yetkililer sektörün ekonomik hacmi, yapılan işin mahiyeti, ülkemize olan katkıları hakkında bilgi verdiler. Sektör, özellikle son yıllarda dünya çapında önemli bir yer edinmiş. Bunun sonucunda da, Dernek Başkanı Adem Şimşek"in aynı zamanda ISRA'nın Hong Kong'ta düzenlediği Uluslararası Gemi Geri Dönüşüm 5. Genel Kurulu'nda, Uluslararası Gemi Geri Dönüşüm Birliği Başkanı seçilmiş. İnanıyorum ki; görülmesi gereken ve gelişimine katkı sağlanması gereken bu sektör, bundan sonraki süreçte çok daha hızlı büyüyecek ve ekonomimize büyük katkılar sağlayacak.”dedi.

Mehmet Kilci Aliağa'da

GELİR İDARESİ BAŞKANI MEHMET KİLCİ, "BÖLGENİN KAĞIT ÜZERİNDE GÖRÜNEN BÜYÜKLÜĞÜNÜ YERİNDE GÖRME FIRSATI BULDUK"

GEMİSANDER BAŞKANI ADEM ŞİMŞEK , “ALİAĞA ÇEVRE YATIRIMLARI, YETİŞTİRİLMİŞ İNSAN GÜCÜ VE MODERN MAKİNE PARKI YATIRIMLARI İLE GEMİ SÖKÜMDE AVRUPA BİRLİĞİNİN EN ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN BİRİ OLDU"

Gemisander yönetim kurulunun hazır bulunduğu ziyarette Gemisander Başkanı Adem şimşek, gemisöküm bölgesinde son yıllarda yaşanan değişimi ve çevre yatırımları hakkında bilgiler verdi.

Gemisander Atık Yönetim Merkezi Sorumlusu Ersin Çeviker Gemisander"in Çevre ve işçi sağlığı konularında faaliyetlerini anlatan brifing verdi.

Brifing sonrası Gemisander başkanı Adem Şimşek, gemi hurdasının demir çelik sektörüne faydalarını anlattı. Şimşek, “ gemi hurdası çok önemli bir hurdadır. Bölgemizde bulunan demir çelik fabrikaları ürettikleri ürünlerini kalitesini arttırmak maksadı ile ithal hurdalar ile paçal olarak kullanmak için gemi hurdalarına büyük ihtiyaçları var. Yurt dışından ithal edilen hurdalar genelde düşük kalitede olan hurdalardır. Bunlar gemi hurdaları ile paçal yapıldığında ortaya çok kalite ürünler ortaya çıkmaktadır. Gemisöküm bölgemiz 25 parselden oluşmakta lisanlı 21 firma söküm yapmaktadır. 1300 metrelik sahil şeridinde ve 600 dönümlük bir arazide faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. tam kapasite ile çalıştığımızda 1800 kişiyi istihdam edebilecek bir büyüklükte yan sanayimiz ile çalışan işçi sayısı 8 bin kişiye ulaşmaktadır. Nisan başı itibarı ile de tesislerimizde bin kişi çalışmaktadır. Bölgemiz yıllık 900 bin ton gemi söküm kapasitesine sahiptir. Kurulduğu günden bugüne kadar çok büyük değişimler yaşayan bir sektör haline geldik. Makine parkları son sistem araç ve gereçlere sahip olmasına rağmen 2009 yılına kadar çok düşük bir kapasite ile çalıştı. 2009 yılında çevre ve işçi sağlığına verilen önem dışında makine parkına yaptığımız yatırımlar ile sökülen gemi hurdası 298 bin tona çıktı. 2010 yılında ise 423 bin ton hurda gemi söküldü. Ocak- Mart 2011 döneminde ise 126 bin tonluk gemi sökümü gerçekleşti. Buradan gemisöküm bölgesin tam kapasite olan 900 bin tonluk tam kapasite oranını yakalamada hızla ilerlediğini görüyoruz .”dedi.

Şimşek Gemisander'in dünyaya örnek olacak yatırımlar yaptığını işçi sağlı ve çevre yatırımları ile dünya armatörlerinin gemilerini söktürmede tercih sebebi olduğunu söyledi. Şimşek, çevre yatırımları, yetiştirilmiş insan gücü ve modern makine parkı yatırımları ile gemi sökümde Avrupa birliğinin en önemli merkezlerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantı sonrası Heyet Gemisander bölgesindeki firmaların saha çalışmalarını yakından izlediler.

Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, Gelir Yönetimi Daire Başkanı Ömer Ergenç, İzmir Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Gürhan Acar ile Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Zakir Kılıç, tan oluşan heyet, elim bir uçak kazasında hayatını kaybeden Mustafa Erdil"in gemi aksesuarlarından oluşan özel müzesini ziyaret ettiler. Heyete Gemisander Başkanı Adem Şimşek heyetin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Şimşek heyet üyelerine günün anısına eski gemi malzemelerinde oluşan hediyeler verdi.

Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında 6111 sayılı Kanun uygulaması ile iş yoğunluğunun arttığını, kanunun büyük bir kısmının kendilerini ilgilendirdiğini, bu konuda yoğun çalışmalarının olduğunu, gerekli dökümana ve bilgiye vatandaşların http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/6111_anasayfa.html adresinden ücretsiz olarak ulaşabileceklerini ifade etti.

Kilci, Aliağa ziyaretinin çok faydalı geçtiğini, bölgenin kâğıt üzerinde görünen büyüklüğünü yerinde görme fırsatı bulduğunu belirtti.


Kilci, “gemisöküm bölgesinin bu kadar kapsamlı bir sektör olduğun görmüş olduk. Sektöre hizmeti olan tüm sanayicilerimiz kutluyorum. Yarattıkları istihdam ve katma değer, sanayimize artı değer olarak sürekli eklenmektedir. Şahsımıza gösterilen ilgiye arkadaşlarım adına teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim“ dedi.

Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci ve beraberindeki heyet Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik başkanlığında, Petkim A.Ş. ve Liman Bölgesine ziyarette bulunmak üzere bölgeden ayrıldılar.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim