• BIST 9556.17
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Acil pasaport almanın tek yolu var

Acil pasaport almanın tek yolu var
Çipli pasaportlarda ihale iptali nedeniyle yaşanan sorunlar yurtdışına çıkmak isteyen birçok kişiyi mağdur ediyor. Vatandaşlar aylar geçmesine rağmen pasaportlarını alamıyor. Peki acil işi olanlar ne yapacak?

Acil pasaport almanın tek yolu

Çipli pasaportlarda ihale iptali nedeniyle yaşanan sorunlar yurtdışına çıkmak isteyen birçok kişiyi mağdur ediyor. Vatandaşlar aylar geçmesine rağmen pasaportlarını alamıyor. Peki acil işi olanlar ne yapacak?

Pasaport almak için iki aya varan bir süre beklemek istemeyen ve acil yurtdışına çıkması gerekenler önce herkes gibi http://www.epasaport.gov.tr adresinden pasaport başvurusu yapıp randevu alıyor. Daha sonra pasaportunu alacağı emniyet müdürlüğüne gidip acil başvuru formunu dolduruyor.
 
UÇAK BİLETİNİN ASLI GEREKİYOR
 

Ancak bu formu doldurabilmenin tek şartı, uçak biletinin alınmış olması. Uçak biletinin orjinalini oradaki görevliye gösterenler, formu doldurabiliyor. Form da uçak biletinin fotokopisi ile Ankara'ya gönderiliyor.

Konu ile ilgili bilgi veren emniyet yetkilileri, başvuru sürecinin bu şekilde hızlandığını ve 1 hafta içerisinde pasaportların alınabileceğini belirtiyorlar.

NEDEN SIKINTI YAŞANIYOR?
 
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün çipli pasaportla için Aralık ayında yaptığı ihaleyi, 10 yıl süre ile 5 milyon adet çipli pasaport üretimi işi karşılığında 7.7 milyon Euroluk teklifle Gemalto kazanmıştı.

Ancak Kamu İhale Kurumu, ilk sıradaki Gemalto ile ikinci sıradaki Arjo Wiggins'in teklif ettiği işletim sisteminin güvenlik zafiyet taşıdığı,dolayısıyla teknik şartnamedeki talepleri yerine getirmediği sonucuna vardı ve teklifleri değerlendirme dışı bıraktı.

Üçüncü sırada bulunan Malezyalı firma da baskıya geçebilmek için Fransız şirketlerin itirazlarının karara bağlanmasını beklemeye başladı. Ancak bu süreç eldeki çipli pasaportların dağıtılmasına devam edildi ve stoklar tükenmeye başladı. Vatandaşların pasaport için bekleme süreleri de iki aya yaklaştı.

Halihazırda yaklaşık 150 bin kişinin pasaport için sırada beklediği belirtiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim