• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Adana Baro Başkanı'ndan internet uyarısı

Adana Baro Başkanı'ndan internet uyarısı
Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Bilişim Hukuku'na yönelik yeni düzenlemelerini eleştirdi. Çıtırık, "Kanun hükmünde kararname ve genelgelerle ülke ve adliye yönetilemez" dedi.

Bilişim Hukuku'ndaki gelişmelerle ilgili bir konferans veren Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, yeni düzenlemeyle TİB veya Ulaştırma Bakanlığı'nın talimatıyla 4 saat içerisinde internet sitelerinin kapatılabileceğine dikkat çekerek, yapılan kanun düzenlemesinin meclisin çalışma esaslarına aykırı olduğunu ileri sürdü. "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilar ve Görevleri" başlığı ile hazırlanan kanun tasarısının içerisinde internetle de ilgili düzenlemeler eklendiğini söyleyen Çıtırık, "İnternette sayfaların kapatılmasını kolaylaştıran IP Numarasında kısıtlama yapılarak erişimin kısıtlanmasının önünü açan yeni yasa tasarısı ile istenilirse tek tweet ya da sayfanın veya tüm web sitesine erişiminin kısıtlanması kolaylaştırılacaktır" diye konuştu. Kanun tasarısının sosyal medyanın yaygın kullanılmasını engellemek amacıyla gündeme getirildiğini belirten Çıtırık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Facebook, çirkin bir teknolojidir. Bu sayfalar çirkin, berbat. Herkes adına bu sayfalarda her türlü ahklaksızlık yapılabilir" beyanatını hatırlattı. Tüm firmaların erişim sağlayıcı birliğine üye olacağını dile getiren Çıtırık, kullanıcıların hangi sitelere girdiğinin kaydedilip iki yıl boyunca saklanarak internete bağlananların bir nevi fişleneceğinin altını çizdi.

Temel hak ve hürriyetlerin kısıtlanmasının ancak kanun ve mahkeme kararı ile yapılabileceğine dikkat çeken Çıtırık, kapatma kararında verilen talimata karşı yargı yolunun açık olmamasının en büyük eleştiri sebebi olduğunu vurguladı. 21. yüzyılda ve ileri demokrasiyle yönetildiği iddia edilen bir ülkede temel hak ve hürriyetlerin olabildiğince genişletmesi gerekirken hakların kısıtlandığını ifade eden Çıtırık, sözlerini şöyle tamamladı: "Hakkın kullanımının özüne dokunan, siyasi iktidarın iki dudağı arasında yürütmenin müdahalesi şeklinde getirilmek istenen düzenlemeleri doğru bulmuyor, bu anlayışı kınıyor ve protesto ediyoruz."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim