• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Adana-Mersin yoluna yeni dizel tren seti

Adana-Mersin yoluna yeni dizel tren seti
Adana–Mersin arasında günlük yaklaşık 15 bin kişiyi taşıyan TCDD 6. Bölge Müdürlüğü, 256 yolcu kapasiteli yeni bir Anadolu dizel tren setini hizmete soktu.
Adana–Mersin arasında günlük yaklaşık 15 bin kişiyi taşıyan TCDD 6. Bölge Müdürlüğü, 256 yolcu kapasiteli yeni bir Anadolu dizel tren setini hizmete soktu. Adapazarı TÜVASAŞ Fabrikası'nda yüzde 40'ı yerli üretilen tren seti; elektronik fren, tuvalet, iklimlendirme, engelliler için özel bölme, çıkış rampası, bebek bakım odası ve multimedya gibi son sistemlerle donatılmış.
 
Sabah saatlerinden Adana GAR'ından Mersin'e hareketinden önce tren setinde incelemelerde bulunan TCDD 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur, yüksek kapasiteli vagonlarla yolcu sayısının da artacağına söyledi. İki kent arasında yılda ortalama 5.5 milyon yolcu taşıdıklarını ve her geçen gün talebin arttığını kaydeden Çopur, önümüzdeki dönemde yolcu taşıma kapasitesini günlük 25 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
 
Adana–Mersin arasında ihale hazırlıkları devam eden Dört Hat Projesi ile dizel ünitelerden daha tasarruflu olan elektrifikasyon sistemine geçileceğini ifade eden Çopur, hattın 160 kilometre/saat hıza uygun hale geleceğini ve 45 dakikalık mesafenin 30 dakikaya indirileceğini dile getirdi. Şu anda iki şehir arasında karşılıklı 29 çift trenin çalıştığını açıklayan Çopur, süren sinyalizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla bu sayıyı 40 çifte çıkarmayı planladıklarını bildirdi.
 
Sağlanan bu ulaşım kolaylığı ile iki ilin birbirine daha da yakınlaşacağına dikkat çeken Mustafa Çopur, "Adana'nın 100. Yıl Mahallesi'nden kent merkezine otobüs 45 dakikada geliyor. Hâlbuki Adana–Mersin arası yolculuk süresini daha emniyetli ve konforlu halde 45 dakikaya indirdik. Hızlı trene kadar bu hattaki faaliyetlerimiz sürecek." diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim