• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Adana'da 2 otobüse el konuldu

Adana'da 2 otobüse el konuldu
Adana'da bir TIR dolusu roket başlığı ele geçirilmesi, ardından bir TIR'ın aranmasına izin verilmemesi tartışmaları sürerken, bu kez Hatay yönüne giden 2 otobüste çok sayıda mühimmat bulunduğu ihbarı üzerine 2 otobüse el konuldu.

İhbar üzerine Adana-Gaziantep otoyolunda durdurulan 2 ayrı otobüsün bagajında yüklü miktarda ağır silahlara ait mühimmat ele geçirildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü'ne götürülen otobüslerde çok detaylı bir arama yapıldı, ancak miktarı açıklanmadı. Gelişmeler üzerine Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nün çevresinde ise geniş güvenlik önlemi alındı. Otobüsler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Bomba İmha Uzmanları ve Olay Yeri İnceleme Ekipleri tarafından didik didik edildi. Yetkililer, otobüslerde mermi olduğunu ancak miktarının henüz belirlenmediğini bildirdi.

Bu arada gazetecilerin bölgeden görüntü alması üzerine olay yerine panzer sevkedilip görüntü alınması engelledi.

ROKET BAŞLIĞI YAKALANMIŞTI

Adana'da 7 Kasım 2013'te polisin yüklü miktarda uyuşturucu sevk edileceği ihbarı üzerine Metal Sanayi'ye yaptığı baskında aranan TIR'da ilk açıklamaya göre 935 adet roket başlığı olduğu bir kısmının Konya'da, bir kısmı da Adana'da üretildiğini, Suriye'ye gönderilmek istendiğini bildirilmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bir gün sonra yaptığı açıklamada ise ele geçirilen malzemelerin roket başlığı olmadığı havan mermisi kovanına benzediği belirtilmişti. Olayla ilgili göz altına alınan 10 kişiden 3'ü tutuklanırken 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu gelişmeler tartışılırken Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde 1 Ocak'ta ihbar üzerine durdurulan bir TIR'da Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'uncu maddesiyle yetkili Adana Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman'a arama yaptırılmaması gündeme düştü. İddiaya göre, TIR, Kırıkhan yakınlarında Kırıkhan Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla polis ve jandarma ekipleri tarafından durduruldu. TIR'ın kendi kontrolleri altında bulunduğunu belirten MİT görevlileri kolluk görevlilerine arama yaptırmadı. Kırıkhan Cumhuriyet Savcısı, bunun üzerine durumu Hatay bölgesinden sorumlu olan TMK' nın 10'uncu Maddesi'yle yetkili Adana Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman'a bilgi verdi. Kırıkhan'a giden Savcı Şişman da, kolluk görevlilerinin bölgeden uzaklaştırılması üzerine TIR'da arama yapamadı. TIR uzaklaşınca Savcı Şişman da, arama yaptırılmadığı yönde tutanak düzenleyerek bölgeden ayrıldı.
Tutanakları da Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim eden Savcı Şişman'ın ise kendi isteği ile görev bölgesi değiştirildi. Savcı Şişman'ı Gaziantep bölgesine, Gaziantep bölgesinden sorumlu olan Savcı Aziz Takcı' yı da Hatay bölgesinde görevlendirdi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim