• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Adana'da çıkarma gemisi 'müze' yapıldı

Adana'da çıkarma gemisi 'müze' yapıldı
Adana Büyükşehir Belediyesi, 1974'de Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan tank çıkarma gemilerinden birini müzeye çevirerek 18 Mart'ta Adanalılar'ın ziyaretine açtı.

Kıbrıs Savaşı'nda kullanılan benzer gemiler arasında hurda fabrikalarına verilmeyen son gemi olarak bilinen çıkarma gemisinden TCG 314-302, bakım, onarım ve ışıklandırma çalışmalarının ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. Seyhan Nehri kıyısında bulunan merkez parka yerleştirilen çıkarma gemisi, için tören düzenlendi. Törene, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Albay Aykut Deniz ve Kıbrıs Harekatında görev yapan çok sayıda gazi katıldı.

Açılış töreninde konuşan Aldırmaz, geçmişin ve tarihin mutlaka bilinmesi gerektiğine dikkat çekti. Türkiye'nin geçmişi, tarihi, şehitleri ve gazileri ile iftihar etmesi gerektiğini kaydeden Aldırmaz, "Şanlı tarihimize, şanlı ordumuza sahip çıkacağız. Dolayısıyla bundan sonraki yaşamımızda da bunun karşılığını göreceğiz. Çünkü Türk milleti büyük devlettir. Tarih boyunca daima yönetmiştir, yönetilmemiştir. Bundan sonra da yönetilmeyecektir. Daima lider konumunu devam ettirecektir. Bu güzel anıyı burada yaşatmak bizim için çok önemliydi" dedi.

Zihni Aldırmaz, hava kuvvetlerine F-16 için müracaatta bulunduklarını belirterek, "Oradan da olumlu netice geldi. Bir F-16'da sergileyeceğiz. Ayrıca komutanlarımızdan bir tank isteyeceğiz. Oda uygun olursa onu da getireceğiz. Bir de Atatürk büstü koyacağız ve bunları size emanet edeceğiz. Siz de yaşatacaksınız. Çünkü en çok emek sizin. Biz sadece size teşekkür için bunları yapıyoruz. Size minnet duygularımız için bunları yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından çıkarma gemisi müzesi gezildi. 40 yıl önce görev yaptıkları çıkarma tanklarına tekrar binen gaziler, duygu dolu anlar yaşadı. Gazi Recep Nişancı ise Başkan Vekili Aldırmaz'a teşekkür ederek, "Başkanımıza böyle bir şeyi çocuklarımıza bıraktığı için teşekkür ediyoruz. Tam 40 sene oldu. Heyecanımız biraz fazla. Kaç sene geçerse geçsin o heyecanı yaşadık" diye konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim