• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Adem Şimşek: Denizcilik sektörü bir ailedir

Adem Şimşek: Denizcilik sektörü bir ailedir
Deniz Haber Ajansı tarafından düzenlenen ankette 2015 yılında denizcilik sektörüne damga vuran isimlerin arasında ilk üç isim arasında yer alan GEMİSANDER Başkanı Adem Şimşek, denizcilik sektörünün Türkiye ekonomisinin can damarı olduğunu söyledi.

Türk denizcilik sektörüne yön veren yayın organlarından  ‘Deniz Haber Ajansı’ 2015 yılında denizcilik sektörüne damga vuran isimleri belirledi. Sektörün yıldızları, resmi haber sitesinde düzenlenen oylamada okuyucuların tercihleri ve yıllık haber analiz raporları üzerinden belirleyen ‘Deniz Haber Ajansı’nın anketinde; Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, öne çıkan ilk 3 isim arasında yer aldı.

43 bin 29 farklı IP üzerinden 192 bin 763 kişinin oy kullandığı anket 6 kategoride gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucunda; 13 bin 994 oy alarak Sivil Toplum Örgütleri kategorisinde 2'nci, Genel Listede ise 3'üncü sırada yer alan Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek,  Türkiye Gemi İnşa Sanayileri Derneği Başkanı Murat Kıran ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan öne çıkan ilk 3 isim oldu.

Kendisine destek veren Deniz Haber Ajansı okuyucularına teşekkür eden GEMİSANDER Başkanı Adem Şimşek, denizcilik sektörünün büyük bir aile olduğunu belirterek,  kendisinin de bu büyük ailenin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi. 

‘Marifet iltifata tabidir’ ata sözüne atıfta bulunarak, Deniz Haber Ajansı’nın düzenlediği anketin önemine değinen Şimşek, bu tür organizasyonların sektörün içinde tatlı bir rekabet ortamı oluşturduğunun altını çizdi. 

Objektif habercilik anlayışıyla denizcilik sektörünün nabzını tutan Deniz Haber Ajansı’nın denizciliği tanıtma ve sevdirmek adına sektöre büyük katkı sağladığını söyleyen Şimşek, “Deniz Haber Ajansı gibi yayın politikasını denizcilik çerçevesinde yürüten medya kuruluşları sektörün gözü, kulağı ve sesi konumundadır” diyerek,  Deniz Haber Ajansı ailesine başta Türk Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri olmak üzere tüm denizcilik camiası adına teşekkür etti. 

Denizcilik sektörünün Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri olduğunu ve sektörün içinde önemli bir yere sahip olan Gemi Geri Dönüşümün de ülke ekonomisine ciddi katkı sağladığını vurgulayan Şimşek,  şunları  söyledi: “Küresel niteliğe sahip olan denizciliğin hemen her alanında hizmet veren sektörler birbirini tamamlayan bir zincirin halkaları gibidir.  Gemi Geri Dönüşümü de gemi inşası işleminin tersidir. Ekonomik ömrünü tamamlayan gemilerden elde edilen hurda çelikleri yeniden ekonomiye kazandıran Gemi Geri Dönüşüm sektörü bu işlevi ile hurdayı değerli mala çeviren ve kullanılan doğal kaynakları geri dönüştüren bir üretim olup çevreyi koruyan endüstri çeşitlerindendir. Ekolojik dengenin korunmasında etkin bir rol üstlenen Gemi Geri Dönüşümü, IMO dünya denizcilik örgütünün de kabul ettiği gibi ‘Yeşil Endüstri’ olarak tanımlanmaktadır” 

Ekonomik ömrünü tamamlayan gemilerin güvenli ve çevreye duyarlı geri dönüşümünü esas alan ‘Hong Kong Uluslararası Sözleşmesi’ne taraf olan ilk ülkenin Türkiye olduğunu  sözlerine ekleyen Başkan Şimşek, “Modernleşme, işçi sağlığı ve çevrenin korunması konularında dünyada örnek ülke konumundayız. Dünya çevre yasalarına uyum gösteren tek ülkeyiz. Özellikle son yıllarda Avrupa müktesebatı çerçevesinde standartları fazlasıyla yerine getiriyoruz. Yakaladığımız ‘rol model’ ülke başarısını koruma ve üzerine çıkma adına da büyük çaba harcıyoruz. Gemi geri dönüşümün de dünyada lider konumunda olmanın sorumluluğuyla hareket ediyoruz” diye konuştu.  

ISRA Başkanlık görevini yürütüyor

Başkanlık görevine getirilmesiyle birlikte geçmiş dönemlerde yüzde 40 kapasite ile çalışan sektörü yüzde 70'lerin üzerine çıkararak Türk Gemi Geri Dönüşüm sektörünü üretimde de dünya liderliğine taşıyan  Adem Şimşek, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanlığı görevinin yanı sıra; merkezi Hollanda'da bulunan ‘Dünya Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Birliği’nin de (ISRA) Başkanlık görevini yürütüyor.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim