• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

ADİK ile HAVELSAN sözleşme imzaladı

ADİK ile HAVELSAN sözleşme imzaladı
ANADOLU Tersanesi ile SSM arasında 2011 yılında imzalanan 2 adetlik LST projesinde yeni bir aşamaya gelindi. Bu çerçevede ANADOLU Tersanesi HAVELSAN ile LST Projesi için sözleşme imzaladı.

ADİK İLE HAVELSAN SÖZLEŞME İMZALADI

ANADOLU Tersanesi ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında 2011 yılında imzalanan 2 adetlik LST (Amfibi Gemi) projesinde yeni bir aşamaya yaklaşılıyor. Bu çerçevede ANADOLU Tersanesi HAVELSAN ile LST Projesi için sözleşme imzaladı.

Bu projeye özel olarak, yüklenici tarafından Hazine Müsteşarlığına sağlanması gereken kredi, ANADOLU Tersanesinin de girişimleri ile sağlandı ve kredi sözleşmesi Bakanlar Kurulu onayına çıktı. Bakanlar Kurulu'nun da onay vermesinin ardından proje uygulama takvimi resmen başlayacak.

LST projesinin uygulama takviminin başlamasına sayılı günler kala, ANADOLU Tersanesi de çalışmalarını hızlandırdı. Tersane  bir taraftan geçen yıl başarı ile zamanında geçici teslimleri bitirilen ADİK sınıfı Süratli Amfibi Gemilerin (LCT) kesin teslimlerini yaparken, diğer taraftan da son süratle LST projesine hazırlanıyor.

Bu çerçevede LST gemisinin önemli donanımlardan biri olan Savaş Yönetim Sisteminin tedarik edilmesi için, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na ait firmalardan biri olan HAVELSAN Hava Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş firması ile tedarik sözleşmesi imzalandı.

Satın alma konusunda 2012 yılı içinde prensip anlaşmasına varan ANADOLU Tersanesi ve HAVELSAN firması, Şubat ayı içinde sözleşme üzerinde de anlaşmaya vararak LST projesindeki ilişkilerini resmileştirdiler.

Bu görüşmeler sırasında ANADOLU Tersanesi heyetinde Yönetim Kurulu Başkanı  M.Faruk Ürkmez, Savunma Grubu Koordinatörü Amiral (E) Metin Poyrazlar ve Silah-Sensör Direktörü Deniz Celbiş yer aldılar. HAVELSAN tarafı ise Genel Müdür Sadık Yamaç ve Deniz Savaş Sistemleri Grup Başkanı Serdar Müldür başkanlığındaki heyetle temsil edildiler.

Bu çerçevede HAVELSAN, ANADOLU Tersanesi tarafından imal edilecek iki adet LST gemisinin Savaş Yönetim Sistemini sağlayacak. Ayrıca iki firma, Türkiye dışındaki projelerinde de işbirliklerini geliştirme kararı aldılar.

ANADOLU Tersanesi 2012 yılında da HAVELSAN ile LST gemilerinin Savaş Sistemlerinin entegrasyonu amacı ile bir tedarik (hizmet) sözleşmesi imzalamıştı. Bu ikinci sözleşme ile iki firma arasındaki işbirliği daha da pekişmiş oldu.

adik_havelsan.jpg

adik_havelsan1.jpg

adik_havelsan2.jpg

adik_havelsan3.jpg

adik_havelsan4.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim