• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Adnan Menderes, dış hatlarda uçuyor

Adnan Menderes, dış hatlarda uçuyor
Terminalde ilk 10 ayda elde edilen başarının sevindirici olduğunu belirten TAV'ın İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, "Türkiye'de ortalama artış yüzde 18'de kalırken, İzmir performansıyla örnek oldu" dedi.

Adnan Menderes Havalimanı dış hatlarda uçtu

Terminalde ilk 10 ayda elde edilen başarının sevindirici olduğunu belirten TAV'ın İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, "Türkiye'de ortalama artış yüzde 18'de kalırken, İzmir performansıyla örnek oldu" dedi.

Potansiyelini her yıl artıran Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali, 2010'un 10 aylık bölümünde ulaştığı yolcu sayısıyla Türkiye ortalamalarının üzerine çıktı. Türkiye genelinde hizmet veren hava limanlarındaki yolcu sayıları ortalaması yüzde 18'lik artış gösterirken, Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali yüzde 29'luk artış başarısını yakaladı. Dış Hatlar Terminali'ni işleten TAV şirketinin İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, 1996'dan bu yana yolcu oranlarında ilk kez bu kadar yüksek bir artışla karşılaştıklarını söyledi. Balcı, yolcu sayısındaki artışın, Türk turizminin başarılı bir grafik göstermesinden ve seyahat acentelerinin Bodrum Havalimanı yerine Adnan Menderes Havalimanı'nı tercih etmesinden kaynaklandığını ifade etti.

Dış Hatlar Terminali'ndeki büyük artış nedeniyle yüzlerinin güldüğünü belirten Balcı, geçen yıla oranla bu yılın ilk 10 ayında daha fazla yolcuya hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bu arada Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından işletilen İç Hatlar Terminali'nin yolcu sayısında da yüzde 19'luk bir artış görüldüğünü ifade eden Balcı, bunun nedeninin de Ulaştırma Bakanlığı'nın çabasıyla bilet fiyatlarındaki yaşanan düşüşler olduğunu ifade etti.

443 BİN YENİ YOLCU

Dış Hatlar Terminali'nde 1996'dan bu yana en büyük artışın kaydedildiğini dile getiren Balcı, "Giden ve gelen yolcu sayısı Ekim sonu itibariyle 1 milyon 943 bin 494 kişi. Geçen sene ise Ekim sonu itibariyle bu rakam 1 milyon 502 bindi. Bu yıl Dış Hatlar Terminali'ni 443 bin yolcunun daha kullandığını görüyoruz" dedi. Yolcu sayısındaki artışı öncelikle başarılı bir yıl geçiren Türkiye turizmine bağlayan Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "İspanya, Yunanistan ve Portekiz'deki kriz bize yaradı. Buraya özellikle İngilizlerin ilgisi çok yoğun oldu. Ayrıca Bodrum Havalimanı'nın sınırlarını aşması, seyahat acentelerini İzmir'e yönlendirdi. Bodrum Havalimanı açıldıktan sonra acenteler orayı tercih etti. Ancak Kuşadası ve Didim'e gelecek turisti de oraya indirip 3 saatlik otobüs yolculuğu yaptırıyorlardı. Ancak bazı acenteler Kuşadası ve Didim yolcuları için Adnan Menderes' inmeyi tercih etti. Rakam bu nedenle arttı."
TAV Havalimanları olarak İzmir'i İstanbul Atatürk Havalimanı gibi dağıtım merkezi haline getirmek istediklerini belirten Balcı, "Ege Bölgesi'nin dağıtım noktası haline gelmek istiyoruz. SunExpress'in bu yönde bir çalışması var. İstanbul'a hiç gitmeden buradan uçulabilecek. SunExpress bizim çalışmalarımızı destekler nitelikte bir plan yaptı. Bu çok önemli bir gelişme" dedi.

Dış Hatlar Terminali'nde şu anda 65 havayolu şirketinin 120 noktaya uçtuğunu belirten Balcı, sürpriz charter seferleri ile de karşılaştıklarını dile getirdi. Uçuşların çoğunluklu olarak Avrupa'ya olduğunu belirten Balcı, uçulan en uzak noktanın Oslo olduğunu söyledi.

GÖNÜLLÜ ŞİRKETLER

Balcı, bu yıl kriz içindeki dünya devi British Airways'in İzmir pazarından çekildiğini belirterek, "British Airways, Antalya'dan da çekiliyor. Sebebi tamamen kurum içi nedenler. Yoksa uçakların doluluk oranı süperdi. Ancak biz hemen bu açığı kapatacak havayolu şirketleri ile temasa geçtik. Gönüllü olanlar var. Pegasus, British Airways'ın çekilmesi nedeniyle İngiltere uçuşlarını başlatacak. Thomas Cook da, İzmir'den uçuşlarını artırmayı planlıyor" dedi.

Dış Hatlar'ın son 4 yıldır çıtasını sürekli yükselttiğini dile getiren Balcı, sadece geçen yıl ekonomik kriz nedeniyle gerileme görüldüğünü ifade etti. Balcı, şöyle devam etti: "2006'da 1 milyon 451 bin, 2007'de 1 milyon 600 bin, 2008'de 1 milyon 697 bin, 2009'da ise 1 milyon 667 bin yolcu havalimanını kullandı. Bu sene ise 10 aylık bölümde 1 milyon 943 bin yolcu rakamına ulaştık. Bu yıl sonuna kadar yolcu sayısının 2 milyonun üzerine çıkmasını bekliyoruz."

İZMİR'DEN MEMNUNUZ

TAV Grubu olarak İzmir'den memnun olduklarını belirten Balcı, Adnan Menderes Havalimanı'ndaki işletim sürelerinin Ocak 2015'te son bulacağını dile getirdi. Yeni bir ihalenin açılabileceğini belirten Balcı, "Buradaki varlığımızı sürdürmek istiyoruz. İşlerimiz planlandığı gibi gidiyor. Alsancak ile Menderes arasında başlayan hızlı tren seferleri yolculara büyük rahatlık sağlayacak" dedi.

İzmir ve çevresinde turizmin gelişmesi ve potansiyelin artması için mutlaka yatak kapasitesinin artırılması gerektiğini belirten Balcı, topyekün turizm seferberliği başlatılmasını önerdi. Balcı, TAV olarak Destination İzmir Grubu içerisinde İzmir'in tanıtımını gerçekleştirdiklerini belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim