• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Adnan Menderes için devler kapışıyor

Adnan Menderes için devler kapışıyor
Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'nin yıkılıp yeniden yapılması ve işletilmesi ile Dış Hatlar Terminali'nin 2015 yılından itibaren işletilmesi için süren havacılık devleri arasındaki büyük yarı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'nin yıkılıp yeniden yapılması ve işletilmesi ile Dış Hatlar Terminali'nin 2015 yılından itibaren işletilmesi için süren havacılık devleri arasındaki büyük yarış sonuçlanıyor.

Açık artırmalı ihale ile havalimanının yeni sahibi bugün saat 10.00'da Ankara'da yapılacak ihale ile belirlenecek.

İhaleye Türkiye'de İstanbul Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali, yurtdışında ise Üsküp'ten Batum'a kadar bir çok yabancı havalimanını işleten TAV ihaleye teklif vereceğini açıkladı. TAV ihaleye tek başına girecek.

DEVLER TALİP
Antalya Havalimanı'nı işleten, Kütahya'da yapılacak bölgesel havalimanı Zafer Havalimanı'nın ihalesini kazanan İbrahim Çeçen Holding ile Alman Frankfurt Airport ortaklığı da ihaleye gireceklerini ifade etti. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Priştina Uluslararası Havalimanı'nı işleten Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Holding de ihale ile ilgileniyor. 

Ayrıca İzmir Alsancak Limanı için en yüksek teklifi veren ancak ihaleden çekilen Çelebi de yer hizmetlerini verdiği Adnan Menderes Havalimanı ihalesi ile ilgileniyor. Ayrıca Çeşme Altınyunus Yat Limanı'nı işleten Koç Grubu'na ait Setur'un ihalede yer alması bekleniyor.

İhaleye dünyanın önde gelen havalimanı işletmecisi firmalarının da girebileceği ifade ediliyor. 

Son yıllarda yolcu sayısı hızla artan ve yıl sonunda 10 milyonu bulması beklenen Adnan Menderes için verilecek teklifin yüksek rakamlara çıkması bekleniyor.

Kaynak: Airport Haber
 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim