• BIST 9710.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Adnan Menderes'de bu yol halka kapalı

Adnan Menderes'de bu yol halka kapalı
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın girişinde bir şerit, 'güvenlik' gerekçesiyle mülkü idare amirlerine ayrıldı. Havalimanının yoğun olarak kullanıldığı dönemlerde bu durum sıkıntı yaratıyor.

 

Uzun yıllardır İzmir’de Öger Türk Tur’un temsilciliğini yürüten Aktoprak Turizm’in sahibi ve Prontotour’un İzmir sorumlusu Güngör Aktoprak, kent turizmine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
 
1968 yılında turizm sektörüne girdiğini anlatan Aktoprak,  Almanya’da Vural Öger’in kurduğu şirkette billet satarak bu işe başladığını söyledi. 1975 yılına kadar Vural Öger ile Almanya’daki ofiste çalıştıklarını ifade eden Aktoprak, sonrasında Almanya’dan İzmir’e ilk charter seferlerinin başlamasıyla birlikte İzmir’e gelerek operasyonun başına geçtiğini bildirdi.
 
İzmir seferleriyle birlikte acentesini kurduğunu kaydeden Aktoprak, “O zamanlar uçak saatleri belli olmuyordu. Uçak oluyordu, yolcu olmuyordu. Gelen listeler hiçbir zaman düzgün gelmiyordu. Her hafta zor şartlarda alanda iş yürütüyorduk. Çoğu zaman yolcuları getirip evimde misafir etmişizdir” dedi.
 
Öger ile geçen yıl 100 bin yolcunun geldiğini anımsatan Aktoprak, Vural Öger’in Sun Express ile ortak uçuşlar başlatmasıyla birlikte büyük ivme kazandıklarını söyledi.
 
Türk turizminin geleceğini çok iyi gördüğünü ancak yöneticilerin yeterince inisiyatif kullanmadığını düşünen Aktoprak, İzmir Havalimanı gidiş yönünde yolcuları zor durumda bırakan uygulamayı da Turizm Güncel’e şöyle aktardı:
 
“Örneğin giriş tarafında yan yana üç tane yol var. Ancak ana kapıya en yakın olan yol, malesef kullanılmıyor. Neden: güvenlik gerekçesiyle. Bu yolu sadece, vali, emniyet müdürü ve emniyet amiri kullanabiliyor. Bu da yolcuları çok mağdur ediyor. Yolcular arabalarıyla ya da otobüslerle geliyor. Trafik tıkanıyor. Öteki yol ise bomboş. Yolcular 200 300 metre geriden ellerinde bavullarla girişe gelmeye çalışıyor. Turist diyoruz, turisti çekmek için elimizden geleni göstermeye çalışıyoruz. Ancak bu tarz uygulamalar işimizi zorlaştırıyor.”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim