• BIST 9798.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Adnan Menderes'te temel atılıyor

Adnan Menderes'te temel atılıyor
Adnan Menderes Havalimanı’na yapılacak yeni iç hatlar inşaatının startı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım’ın katılacağı törenle yarın verilecek...

Adnan Menderes'te temel atılıyor

Adnan Menderes Havalimanı’na yapılacak yeni iç hatlar inşaatının startı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım’ın katılacağı törenle yarın verilecek...

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar terminalinin temeli yarın atılıyor. Havalimanının yeni iç hatlar terminalinin yapımını üstlenen TAV Havalimanları, dış hatlar terminalinin de işletimini yapacak. Temel atma töreninde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'i havacılıkta aktarma merkezi yapmaya yönelik açıklamalarda bulunması bekleniyor. Yarın yapılacak olan törene Bakan Yıldırım'ın yanı sıra, TAV yöneticileri Hamdi Akın ve Sani Şener ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri katılacak. İç hatlar terminaline toplam 250 milyon euroluk yatırım yapılacak. 14 ayda bitirilmesi öngörülen terminal ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın yolcu kapasitesi 25 milyona ulaşacak.

SIKI PAZARLIK

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında yapılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatların yapımı ve dış hatlarla birlikte 2032 yılı sonuna kadar işletilmesi ihalesini TAV Havalimanları 610 milyon euro artı KDV vererek kazanmıştı. TAV'ın iç hatlar terminali için yapacağı 250 milyon euroluk yatırımla bu rakam 1 milyar euroya (yaklaşık 2.5 milyar lira) ulaşmıştı. İmza töreni geçtiğimiz yılın Aralık ayında Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gerçekleşti. TAV ile DHMİ arasında yapılan imza törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yatırımın daha kısa sürede tamamlanması için TAV Havalimanları Yönetmi Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile sıkı pazarlık yaptı. 24 aylık yatırım süresinin uzun olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "İzmirliler zaten hizmet için çok bekledi. İzmir'in kayıp yılları var. 2 yıl çok uzun. Gelin bunu 20 aya bağlayalım ne dersiniz? Dış hatların bitim süresi 14-15 aydı. Bu onun iki katı. Hadi 5 ay daha verelim, terminali bitirelim. Pırıl pırıl, İzmirlilerin hizmetine sunalım. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. Bunun üzerine Hamdi Akın terminali 4 ay daha önce bitirecekleri sözünü verdi.

14 AYDA TAMAMLANACAK

TAV, sözleşme imzalandıktan sonra iç hatlar terminalinin yıkımına başlarken, yıkım 6 ayda tamamlandı. Bu sürede iç hatlar hizmeti dış hatlar terminalinden verilmeye başlandı. Cuma günü yapılacak temel atma töreni ile beraber başlayacak yeni iç hatlar terminali, 14 ay sonra, yani 2013'un Ağustos ayında tamamlanacak. Yeni terminalle birlikte havalimanının yolcu kapasitesi 25 milyon yolcuya çıkacak. Yeni iç hatlar terminali, dış hatlar terminalinin 2 katı olacak.

35 İzmir 35 Proje'de son durumu anlatacak

Bakan Binali Yıldırım, temel atma töreninden sonra saat 14.00'te Kaya Termal Otel'de 12 Haziran Genel Seçimleri öncesi AK Parti Hükümeti'nin 2023'e kadar hayata geçirmeyi vaat ettiği 35 İzmir 35 Proje'nin bir yılda geldiği nokta konusunda bilgi verecek. Yıldırım, son olarak Karşıyaka'da tarama gemisinin tanıtım toplantısına katılacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim