• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Adrasan'da karaya oturan gemi sökülecek

Adrasan'da karaya oturan gemi sökülecek
Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan koyu yakınlarında, geçtiğimiz Aralık ayında şiddetli fırtına nedeniyle karaya oturan kuru yük gemisinin söküm işlemlerinin başlayacağı bildirildi.

Adrasan'da karaya oturan gemi sökülecek

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan koyu yakınlarında, geçtiğimiz Aralık ayında şiddetli fırtına nedeniyle karaya oturan ve yörede görüntü kirliliğine neden olan kuru yük gemisinin söküm işlemlerinin başlayacağı bildirildi.

Kumluca Kaymakamı Salih Işık, yaptığı açıklamada, Aralık ayı içinde şiddetli fırtına nedeniyle Adrasan koyu Kapıarası mevkisinde karaya oturan Bolivya Bandıralı "Rand" isimli geminin söküm işlemlerinin özel bir şirket tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.

Kemer Liman Başkanlığı tarafından bu konuda gerekli girişimlerin sürdürüldüğünü anlatan Işık, son olarak gemi enkazını bir denizcilik firmasının satın aldığını ve önümüzdeki günlerde geminin söküm işlemlerine başlanılacağını kaydetti.

Gemi enkazının tamamının Eylül ayı başına kadar kaldırılmasının planlandığını aktaran Işık, şunları söyledi:

"Şu an itibariyle Kemer Liman Başkanlığı tarafından yapılan incelemelerde gemi enkazının bir denizi kirletmesinin söz konusu olmadığını biliyoruz. Ancak görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması içinde gerekli yasal prosedürler takip ediliyor. Aradan geçen sürede parçalanarak ikiye ayrılan gemi enkazının oluşturduğu görüntü en kısa sürede kaldırılması için çalışmalarımız sürüyor. "

Geçtiğimiz Aralık ayında şiddetli fırtına nedeniyle Adrasan koyu Kapıarası mevkisinde Bolivya Bandıralı "Rand" isimli kuru yük gemisi kayalıklara çarparak karaya oturmuş, gemide bulunan 1'i Türk, 8'i Suriye uyruklu 9 mürettebat, Sahil Güvenlik Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopterle kurtarılmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim