• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Adres: THY bilet satış kontuarları olacak

Adres: THY bilet satış kontuarları olacak
Sendikal Güç Birliği Platformu, Hava-İş'e destek vermek amacıyla yarın Türk Hava Yolları Bilet Satış Kontuarları önünde basın açıklaması yapacağını bildirdi.

ADRES: THY BİLET SATIŞ KONTUARLARI

Sendikal Güç Birliği Platformu, Hava-İş'e destek vermek amacıyla yarın Türk Hava Yolları Bilet Satış Kontuarları önünde basın açıklaması yapacağını bildirdi.

Grev hakkına sahip çıkan ve grev yasağına karşı mücadele eden havayolu emekçilerini sms ve epostalar yoluyla bildirimlerde bulunarak işten atan Türk Hava Yolları (THY) yönetimi dün, 7 Haziran 2012, iş sözleşmelerini feshettiği personelin tekrar işe alınma talebinin kabul edilmeyeceğini duyurmuştur.

THY’deki işten çıkarmalar hukuk dışıdır.

Toplu Sözleşme ve Grev hakkına vurulmuş bu ağır darbe ile hava işkoluna getirilen grev yasağına karşı direnen Hava İş üyelerinin eylemi, Anayasa’nın 90. Maddesi gereği ILO sözleşmeleri esas alınacağı için meşru ve yasaldır.

Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) bileşenlerinden birisi olan Hava-İş sendikamızın THY işyerinde devam eden direnişini desteklemek, işçi kıyımını ve grev yasağını protesto etmek amacıyla SGBP olarak, 9 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 12:30’da İstanbul Atatürk Havaalanı’nda; Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin, Bursa ve Gaziantep THY merkez satış bürolarında kitlesel basın açıklamaları yapılacaktır.

Bugün tehdit altında olan, işçi sınıfının bedeller ödeyerek elde ettiği sendikal hak ve özgürlüklerdir.

Grev, toplu pazarlık sisteminde işçi sınıfının en önemli ve etkin mücadele aracıdır.

Bu aracın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz.

Tüm işçi ve emekçileri, sendikaları ve konfederasyonları, emek örgütlerini, demokratik kitle örgütlerini, basını ve emekten yana olan tüm kesimleri Hava İş Sendikamız ve üyeleri ile dayanışmaya davet ediyoruz.

Tarih: 9 Haziran 2012, Cumartesi Yer: İstanbul Atatürk Havaalanı Dış Hatlar Terminali Geliş Bölümü

Diğer iller için THY Merkez Bilet Satış Büroları

Saat: 12:30 BASIN-İŞ, BELEDİYE-İŞ, DERİ-İŞ, HAVA-İŞ, KRİSTAL-İŞ, PETROL-İŞ, TEK GIDA-İŞ, TEZ KOOP-İŞ, TÜMTİS, TGS. Sendikal Güçbirliği Platformu adına Dönem Sözcüsü Kenan ÖZTÜRK 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim