• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Aeroflot tüm Şam seferlerini kaldıracak

Aeroflot tüm Şam seferlerini kaldıracak
Rusya’nın önde gelen havayolu şirketi Aeroflot, 6 Ağustos tarihinden itibaren Moskova-Şam arasındaki tüm uçuşları süresiz kaldırılacağını açıkladı.

Aeroflot Şam seferlerini kaldıracağını söyledi

Rusya’nın önde gelen havayolu şirketi Aeroflot, 6 Ağustos tarihinden itibaren Moskova-Şam arasındaki tüm uçuşları süresiz kaldırılacağını açıkladı. Bu durum Rusya'nın Suriye'yle ilişkileirni kesebileceğinin işareti olarak algılanıyor.

Şirketin basın sözcüsü tarafından “Praym” ajansına yapılan açıklamada Aeroflot’un Şam seferlerinin güvenlik nedenleriyle değil, bu istikamette yolculuk yapmak isteyen kişi sayısının uçakların yakıtını bile karşılamadığı için ekonomik nedenler dikkate alınarak alındığını söyledi.

Ancak Rusya’daki havacılık sektörü uzmanları, Aeroflot hava yollarının Suriye seferlerini iptal etmesinde güvenliğin ve siyasi kararın birinci neden olduğunu söylüyor. Sovyetler döneminde Aeroflot uçaklarının tek yolcusu olsa bile Küba seferlerini hiçbir zaman kaldırmadığı hatırlatılıyor.

Siyasi gözlemciler ise Rusya’nın bir ülkeyle ilişkisini kesmesinden önce ilk olarak Aeroflot uçak seferlerinin iptal edildiğine dikkat çekiyor.

THY DE UÇMUYOR

Bu arada geçtiğimiz Mart ayında bir ay süreyle Suriye uçuşlarını askıya alan Türk Hava Yolları, sonrasında aralıklarla sefer yaptığı Suriye'ye uçuşları durdurdu.

THY'nin Halep ve Şam'a yaptığı seferler bir süre önce süresiz olarak iptal edildi.

Suriye'deki havaalanlarına uçuş yapmayan THY'nin, Suriye hava sahasından üst geçişlerde ise sorun yaşamadığı kaydedildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim