• BIST 9693.46
  • Altın 2504.307
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.751
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

AFA' pilot eğitimleri için işbirliği yaptı

AFA' pilot eğitimleri için işbirliği yaptı
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile Atlasjet Hava Yolları'na ait Atlantik Uçuş Okulu (AFA) arasında imzalanan işbirliği protokolü ile havacılık eğitiminde bir ilke imza atıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Atlantik Uçuş Okulu (AFA) arasında imzalanan protokole dair detaylar paylaşıldı. Girne Amerikan Üniversitesi Yönetici Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç.Dr.Olgun Çiçek ve Atlantik Uçuş Okulu Genel Müdürü Kaptan Sermed Temizkan'ın hazır bulunduğu toplantıda, GAÜ-AFA işbirliğiyle ilgili bilgiler aktarıldı. 

Havacılık sektörü ile ilgili mesleklerin önümüzdeki 20 yılın yükselen meslekleri olacağına dikkat çekildiği toplantıda Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Atlantik Uçuş Okulu (AFA) arasında yapılan stratejik işbirliğinin, havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu küresel mesleki bilgiye yön veren bireylerin yetişmesinde önemli katkılar sağlayacağı ifade edildi.

TÜM DÜNYADA GEÇERLİ PİLOT LİSANSI 

GAÜ ve AFA işbirliği ile küresel ve yerel düzeyde havacılık bilincinin geliştirilmesi; havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynaklarının yetiştirilmesi; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile gerekli yasal izin sürecinin tamamlanmasını takiben AFA Uçuş Eğitim Organizasyonu yetkisi altında GAÜ kampüsünde Uçuş Akademisi Teori ve KKTC Ercan Havalimanı' nda Uçuş eğitimlerinin verilmesi hedefleniyor.

Tanıtım toplantısında konuşan Asım Vehbi, "Biz yıllardır aklımızda olan bir projeyi hayata geçirdik. Pilotaj eğitimi çok özel bir eğitim. Gelişen havacılık sektöründe pilot ihtiyacı her geçen gün artıyor. Biz de doğru eğitimlerle akademik ve endüstriyel bir işbirliğine girme kararı aldık. YÖK'ten gerekli izinleri aldık" dedi.

Sermed Temizkan ise, "AFA bugün Türkiye'deki en genç filosuna sahip ve geleceğin modern havacılık ihtiyaçlarını karşılayan uçak filosuyla ön plana çıkıyor. Özel sektörde kendi havayolu olan tek uçuş okuluyuz. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bağlı bir eğitim kurumuyuz. Girne Amerikan Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler AFA'da pilotluk eğitimi alabilecekler. Zaten Atlasjet'in pilot ihtiyacı tamamen AFA'dan karşılanıyor" diye konuştu.

KARİYERİ YÜKSEK PİLOTLAR YETİŞECEK
Görüşlerini aktaran Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek, "Üniversitemizde herhangi bir bölümde okuyan öğrenci aynı zamanda pilotluk eğitimi de alabilecek. Böyle bir avantaj ve ayrıcalık söz konusu. Yani öğrenci üniversiteyi bitireyim sonra pilotluk eğitimi alırım demesine gerek yok. Hem üniversite eğitimini alıp hem de pilot olabilecek. Fiyatlarla ilgili bilgiler internet sitelerimizde mevcut" dedi. 

İmzalanan protokol sayesinde, GAÜ Havacılık Programı'na giden öğrenciler, AFA'da verilen teorik ve uçuş eğitimlerine katılabilecek. GAÜ ve GAÜSEM Havacılık Programı öğrencileri lisans diploması ile birlikte seçtiği düzeye göre başarılı olduğu takdirde, AFA tarafından sağlanan T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkisi ile JAR-FCL kapsamında PPL(A), CPL(A) veya ATPL(A) Pilot Lisanslarına sahip olabilecek. GAÜ'yü kazanan öğrenciler, GAÜ-AFA işbirliği ile tüm dünyada geçerli pilot lisansı alma hakkı elde edebilecekler.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim