• BIST 9695.03
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Afrika'nın Sesi kıtaların buluştuğu yerde

Afrika'nın Sesi kıtaların buluştuğu yerde
İstanbul Şehir Hatları, Güney Afrika’nın köklü ve saygın eğitim kurumlarından Pretoria Lisesi’nin Erkekler Korosu’nu dün Boğaz Vapuru’nda İstanbullularla buluşturdu.

Afrika'nın Sesi kıtaların buluştuğu yerde yankılandı

İstanbul Şehir Hatları, Güney Afrika’nın köklü ve saygın eğitim kurumlarından Pretoria Lisesi’nin Erkekler Korosu’nu dün Boğaz Vapuru’nda İstanbullularla buluşturdu.

Şehir Hatları, Afrika ve Avrupa müziğini, Afrikalı gençlerin sesiyle İstanbul’a taşıdı. Güney Afrika’nın köklü ve saygın eğitim kurumlarından Pretoria Lisesi’nin Erkekler Korosu, 29 Eylül 2010 Çarşamba günü, Boğaz Vapuru’nda etkileyici bir konser verdi. Bu yıl düzenledikleri Avrupa turnesi kapsamında Barselona ve Paris’ten sonra İstanbul’da konser veren Pretoria Lisesi Erkekler Korosu Yöneticisi Michael Joesph Barrett, farklı şehirlerde, farklı ortamlarda müzik yapmanın öğrencilere zengin bir dünyanın pencerelerini araladığını belirterek, “Kıtaların buluştuğu İstanbul’da ve kıtaları buluşturan Boğaz’da İstanbullularla buluştuğumuz için çok heyecanlıyız. Böylesi önemli bir kentte, müziğimiz aracılığıyla farklı kültürlerin buluşmasına aracılık etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Konser, 29 Eylül’de saat 10.35’te Eminönü İskelesi’nden kalkan Boğaz Hattı Vapuru’nda gerçekleşti. Vapur, Eminönü’nden kalkıp Beşiktaş, Kanlıca ve Yeniköy’e uğradıktan sonra Sarıyer’de yolculuğuna son verdi. New Orleans tarzı müzik yapan ve 11 kişiden oluşan “dixie band” orkestrası ve 40 kişilik Erkekler Korosu, Şehir Hatları Vapuru’nda İstanbullulara son derece ilginç bir müzik ziyafeti verdi. Güney Afrika’da ve dünyanın bir çok ülkesinde pek çok başarıya imza atmış ve onlarca ödül kazanmış olan Pretoria Lisesi Erkekler Korosu, repertuarında, jazz ve Avrupa müziğinin yanı sıra yerel Güney Afrika şarkılarına da yer verdi.

Köklü bir müzik geleneğine sahip olan okulun Müzik Kulübü’nde halen 180 öğrenci yer alıyor. Her öğrencinin en az bir müzik enstrümanını çok iyi derecede çalması hedeflenen okulda, Müzik Kulübü kapsamında 1 senfoni orkestrası, 2 yaylı çalgılar topluluğu, 1 saksafon dörtlüsü, 1 gitar dörtlüsü, 1 dixie band orkestrası, üflemeli çalgılar grubu ve dünyaca ünlü Erkekler Korosu faaliyet gösteriyor. Okulun müzik grupları, Güney Afrika’nın renklerini yansıtan çok kültürlülüğün de en güzel örneklerini sergiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim