• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Afyon adını dünyada termal ile duyuracak

Afyon adını dünyada termal ile duyuracak
Afyonkarahisar’ın 4 yıl içinde 14 adet beş yıldızlı otelle Türkiye’de termal yatak kapasitesinde ilk sırada yer alacağı belirtildi.

Afyon adını dünyada termal ile duyuracak

Afyonkarahisar’ın 4 yıl içinde 14 adet beş yıldızlı otelle Türkiye’de termal yatak kapasitesinde ilk sırada yer alacağı belirtildi.

Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar, beş yıldızlı otel sayısının hızla attığı kentin önümüzdeki yıllarda 20 bin termal yatak kapasitesiyle Türkiye’de birinci sırada olacağını söyledi. Acar, Afyonkarahisar’da ki otellerin sağlık alt yapılarını Avrupa standartlarına göre ayarladıklarında Türkiye’nin değil dünyanın ‘Termal Başkenti’ olacaklarını belirtti.

Acar, işin sağlık alt yapısı oluşturmakla da kalmadığını belirterek, “Çevresiyle, yeşil alanlarıyla, hizmetiyle yatak standardı ve sağlık hizmetlerine olan katkılarıyla bir bütün olmalı. Yani bir ayağı eksik kalırsa bu hizmet aksar. Bunların bir an önce tamamlanması gerekir.” dedi.

Afyonkarahisar ve çevresinde termal kaynakları daha verimli kullanmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Acar, belediye, afjet, valilik olarak başlattıkları ‘Termal Turizm Hattı’nın tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Acar, “Maliyetini oteller karşılamasına rağmen daha sonra alacağımız sularla mahsuplaşacağız. Bu çalışma Türkiye’de bir ilk olacak, örnek olacak. Bu konuyu aşıp Türkiye’ye örnek olduktan sonra dernek olarak asıl yapmak istediğimiz Türkiye’nin uzun yıllardır yapmış olduğu termaldeki turizm şeklinin sağlık turizmine kaydırılmasıdır.” diye konuştu.

Acar, eğlenceye ve dinlenmeye gelen insanların ortalama olarak 1,5 gün gecelediğini, ancak termalin sağlık alanında kullanılmasıyla en az 12 gün gecelemeye çıkarılabileceğini anlattı. Acar, şunları söyledi: “Örneğin 1,5 gecelemeden yılda 100 bin kişiyi ağırlayacaksak, 30 bin kişi ile aynı gecelemeyi gerçekleştirebiliriz. Ne kadar uzun geceleme sağlanırsa, otel işletmesi o kadar daha iyi hizmet verir, önünü görür. Gelen insanlar sağlık için geldikleri için daha bilinçli olurlar otelin giderleri de daha da düşer. Dernek olarak Zafer Havalimanı açıldıktan sonra gecelemelerimizin yüzde 25′ini yurt dışından bekliyoruz. Bu da şunu gösteriyor bize; Eğer yıllık biz bu gecelemelerimizi yurt dışından alacak olursak, sağlığa yönelik güzel bir başlangıç olacak.”

Acar, dünyadaki istatistiklere bakıldığında sağlık harcamalarının eğlenme harcamalarının beşte birisi olduğunun görüldüğünü ifade etti. Alt yapı eksikliklerinin giderildiğinde geride, şehirdeki çevresel eksikliklerin kaldığını belirten Acar, Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) Hastanesinin 400 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin yakında hizmete gireceğini, üniversitenin online otellere bağlanarak fizik tedavisine gelmek isteyen hastaların tedavi saatlerini belirleyeceğini dile getirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim