• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Ağaoğlu,enerji yatırımında tam gaz

Ağaoğlu,enerji yatırımında tam gaz
Ağaoğlu Enerji Grubu’nun bünyesindeki 33 megavat kurulu güce sahip Mersin RES ile 93 megavat kapasiteli Bandırma Şah RES’te, toplam 21 megavatlık kapasite artışına gidildi.

Ağaoğlu,enerji yatırımında tam gaz

Ağaoğlu Enerji Grubu’nun bünyesindeki 33 megavat kurulu güce sahip Mersin RES ile 93 megavat kapasiteli Bandırma Şah RES’te, toplam 21 megavatlık kapasite artışına gidildi.

Ağaoğlu ile Danimarkalı Vestas arasında imzalanan anlaşmayla Ağaoğlu Enerji Grubu’nun toplam kurulu gücü 147 megavata yükseldi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yenilenebilir enerji yatırımları için 3 yılda 2.5 milyar TL bütçe ayırdıklarını söyledi.

147 megavata çıktı

Enerjiye girme konusunda geç karar verdiklerini ancak inşaattaki hızı bu sektörde de gösterdiklerini belirten Ali Ağaoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye’deki rüzgar enerjisinin yüzde 10’unu üretiyoruz. 3’üncü konumdayız. Daha da hızlı büyüme hedefimiz var. Şu anda 126 megavat üretime devam ediyoruz. 21 megavatlık bu kapasite artışıyla 147 megavata çıkmış oluyoruz. 23 ayrı yerde 600 megavatlık rüzgar enerjisi kapasitesi kuracağız. Bununla birlikte termik ve hidro elektriklerle birlikte 1250 megavat kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz. Sonraki hedefimiz ise 5 bin megavata ulaşmak.”

Enerjide dışa bağımlı ülkelerin bağımsızlığının tartışılacağını, Türkiye’nin bir an önce yerli kaynakları devreye sokarak dışa bağımlılığını en aza indirmesi gerektiğini dile getiren Ağaoğlu, “Cari açığın en büyük sebebi de enerjiye ödediğimiz bedel. Türkiye’de yenilenebilir enerji kanunun çıktı ancak yönetmelik bir yıldır hazırlanamadı” dedi.

Santralların üçte biri

Vestas Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Afrika Resmi İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Inıgo Sabater Eizaguirre, imzalanan anlaşmanın ortaklık açısından bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Biz bugün Türkiye’deki enerji santrallarının üçte birini kuran şirketiz. 2023’e kadar bu
bağlılığımızı devam ettirmek istiyoruz.”

Türkiye global enerjide marka olur

DANİMARKA Krallığı Yatırımlar ve Ticaret Bakanı Pia Olsen Dyhr, Türkiye’nin global enerji konusunda marka olabileceğini belirterek, “Yenilenebilir enerjinin sürdürülebilirliğin en önemli adımı olduğunu düşünüyoruz. Bu alana yapılacak her katkı büyük önem taşıyor” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim