• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Ağaoğlu'ndan Şah Rüzgar Enerjisi Santrali

Ağaoğlu'ndan Şah Rüzgar Enerjisi Santrali
Ağaoğlu Enerji Grubu'nun Bandırma'da yapımı devam eden Şah Rüzgar Enerjisi Santrali yatırımını da Aralık ayında tamamlamayı hedeflediği bildirildi.

Ağaoğlu'ndan Şah Rüzgar Enerjisi Santrali

Orta ve Batı Akdeniz bölgesinin ilk rüzgar enerjisi santralini Mersin'in Mut ilçesinde geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açan Ağaoğlu Enerji Grubu'nun Bandırma'da yapımı devam eden Şah Rüzgar Enerjisi Santrali yatırımını da aralık ayında tamamlamayı hedeflediği bildirildi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, enerji grubuna geç girmiş olmalarına karşın yatırım yapma konusunda hızlı hareket ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan, tarafından açılışı yapılan Mersin Rüzgar Enerjisi Santralini 8 ay gibi kısa sürede tamamladıklarını belirten Ağaoğlu, ''Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından geçici kabulü yapılarak üretime başlayan 33 MW kapasiteli santral yaklaşık 90 milyon liraya mal oldu'' dedi.

Ağaoğlu, santralın yılda asgari 120 milyon kilovatsaat (KWH) enerji üreteceğini ve 12 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacağını bildirdi.

Orta ve Batı Akdeniz Bölgesi'nde kurulan ilk rüzgar enerjisi santrali olma özelliğini taşıyan Mersin Rüzgar Enerjisi Santralinin, ülke ekonomisi ve çevre açısından da kazanç sağlayacak önemli bir yatırım olduğunu anlatan Ağaoğlu, ''Santral yıllık 72 bin tonluk karbondioksit emisyonunu engelleyecek. Bu yatırım sayesinde, ithal edilen fosil yakıtlar için her yıl ödenen 10 milyon lira tutarında yerli kaynağın ülke dışına çıkışının da önüne geçilmiş olacak'' diye konuştu.

-BANDIRMA'DAKİ YATIRIM-

Geçen yıl Galata Wind Enerji'yi satın alarak portföylerine ekledikleri Şah Rüzgar Enerjisi Santralinin de yapımının devam ettiğini belirten Ağaoğlu, santrali bu yılın aralık ayında devreye sokmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ağaoğlu, her biri 3,0 megavat (MW) üretim gücünde olmak üzere 22 tanesi Balıkesir, 9 tanesi Bursa sınırları içindeki toplam 31 rüzgar tribününden oluşan projenin toplam kurulu gücünün 93 MW olacağını kaydetti.

Santralin üreteceği temiz enerji sayesinde her yıl yaklaşık 210 bin ton karbondioksit emisyonunu engelleyeceğini vurgulayan Ağaoğlu, şöyle konuştu:

''Yıllık elektrik üretimi ise 332 milyon KWH civarında olacak santralin yaklaşık 33 bin konutun yıllık elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Temiz enerjiye yatırım yapma kararlılığımızı bu 2 projeyle gösterdik. Önümüzdeki dönemde de Ağaoğlu enerji grubu olarak temiz enerji yatırımlarımıza devam edeceğiz.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim