• BIST 9549.14
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

AGİT gözlemcileri Ukrayna'da düşen uçağı inceledi

AGİT gözlemcileri Ukrayna'da düşen uçağı inceledi
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcileri, Ukrayna hava sahasında yere çakılan Malezya Hava Yolların'na ait uçağın düşüş sebebini öğrenmek için incelemelerde bulundu.

Gözlemci ve uzmanlardan oluşan 30 kişilik AGİT delegasyonu Rusya yanlısı ayrılıkçıların temin ettiği güvenlik önlemleri altında bölgeye ulaştı.

AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Sözcüsü Michael Bociurkiw “Geçişe olanak sağlanması için söz verilmişti ve bu yapıldı. Buna karşın güvenlik, cesetlerin durumunu, enkazın durumu ve tabi ki kara kutuların tespit edilmesi bakımından hızlı çalışmak zorundayız. Bu akşam hazırlayacağımız rapor yüksek mevkideki yetkililerin bir sonraki aşamada nasıl adım atacağına yardım edecek.” dedi.

AGİT, daha önce Ukrayna’daki uçak kazası ile ilgili “açık, şeffaf ve bağımsız uluslararası soruşturma yapılması” çağrısı yapmıştı.

Öte yandan bir şok edici iddia ise Ukrayna İçişleri Bakanlığı yetkililerinden geldi. Bakanlık danışmanlarından Anton Gerasçenko kurbanların kredi kartlarına dikkat çekerek, “Yolcuların kredi kartlarını almışlar. Şimdi telefon dinlemelerinden bu kredi kartlarından para çekmek istediklerini duyuyoruz. Para çekmek için kartları Rusya Federasyonu’na geçirme düşünceleri var. Bütün kurban yakınlarından kartları bloke etmelerini istiyoruz.” dedi.

İçerisinde toplam 298 kişi bulunan Malezya Havayolları’na ait Boeing 777 tipi uçak, Rusya sınırına 40 kilometre uzaklıkta Donetsk bölgesinde düşmüştü.

Moskova ve Kiev yönetimleri birbirlerini suçlarken, kaza alanında ise ceset parçalarının yerlerinin belirlenmesi için kullanılan beyaz kurdelalı sopalar kaldı. 

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim