• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Ağrı Havaalanı'nın resmi açılışı 28 Ocak'ta

Ağrı Havaalanı'nın resmi açılışı 28 Ocak'ta
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ağrı Havaalanı'nın, yapılacak çalışmaların ardından dört başı mamur bir havaalanı olacağını söyledi.

Bakan Yıldırım ''Ağrı Havaalanı Her Şeyiyle Dört Başı Mamur Bir Havaalanı Olacak''

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ağrı Havaalanı'nın, yapılacak çalışmaların ardından dört başı mamur bir havaalanı olacağını söyledi.

Kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Ağrı Havaalanı'nda tadilat ve pist bakım çalışmaları nedeniyle bir süredir ara verilen AnadoluJet'in Ağrı uçuşları, Türk Hava Yolları (THY) ile eş zamanlı olarak bugün başladı.

Bir yıl aradan sonra ilk kez Ağrı'ya sefer düzenleyen Anadolujet Hava Yollarına ait tarifeli uçağıyla Ankara'dan kente gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ve Anadolujet Genel Müdürü Sami Alan, havaalanında Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Hasan Aslan, AK Parti Ağrı milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri tarafından karşılandı.

Bakan Yıldırım, havaalanı pistinde halk oyunları ekibinin gösterisini izledikten sonra yaptığı konuşmada, Ağrı Havaalanı pistinin yenilenmesi dolayısıyla ara verilen uçak seferlerinin bugün itibarıyla hem Ankara'dan hem de İstanbul'dan tekrar başlatıldığını vurgulayarak, havaalanının resmi açılışının 28 Ocak'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını bildirdi.

Çalışmaları yerinde görmek ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Ağrı'ya geldiğini bildiren Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:

''Ağrı Havaalanı pisti, yılın birçok zamanında elverişsiz hava koşulları nedeniyle kullanılamıyordu ve tesisler yetersizdi. Ağrı'da havaalanı varla yok arasında bir şeydi. Ama şimdi Ağrı 3 bine 45 metre ebadında uluslararası seferlere müsait, her zaman kullanılabilecek ve her türlü emniyet tertibatı bulunan güzel bir havaalanı haline geldi. Bugünden itibaren Ankara'dan ve İstanbul'dan her gün Ağrı'ya sefer yapılacak. Ağrılı hemşehrilerim, bundan sonra istedikleri zaman uçakla seyahat edebilecek.''
Ağrı'ya bölgenin en güzel ve modern terminallerinden birinin daha yapılması için çalışma başlatıldığını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

''Ağrı'ya sadece pist yapmak yetmez. Bölgenin en güzel terminalini de Ağrı'ya yapıyoruz. 50 milyon TL'lik ihalesi yapıldı. İçerisinde 3 katlı otoparkı, yürüyen merdivenleri, asansörleri, engelli vatandaşlarımız için her türlü tertibatı alınmış bugünkü terminalin 20 katı büyüklüğünde bir terminal yapıyoruz. Bu terminal bittiğinde artık Ağrı her yönüyle uluslararası standartlara uygun bir terminal olacak. Ağrı Havaalanı her şeyiyle dört başı mamur bir havaalanı olacak. Buranın arazisi 890 dönüm, yeni yapılacak işler için de bin 300 dönüm daha ilave kamulaştırma yaptık. Mevcut alanın daha büyüğü bir ilave yaptık. Bu konuda da Ağrılı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman kamulaştırmayı fırsat olarak görmediler, 'biz bundan istifade edelim' diye düşünmediler. Kamulaştırma için 'ne verirseniz ona razıyız' dediler. Havaalanının kamulaştırmasını 1 milyon 300 bin liraya bitirdik. Başka yerlerde bu, 10-15 katı daha fazla oluyor. Ağrılılar'ın asil davranışından dolayı teşekkür ediyorum.''

Ağrı'ya Ne Yapsak Azdır

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, geçen yıl yaşanan sel felaketinden sonra 90 günde kent merkezine yeni köprüler yapıldığı anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Tüm bunları nasıl mı yapıyoruz? Bu ülkeye, bu millete sevdalı dünya lideri bir Başbakanımız var. Onun talimatı, dirayetiyle hepimiz el birliğiyle bu işleri yapıyoruz. Hepimizin ortak derdi, insanımızın derdine derman olmak, yüzlerini güldürmek. Ağrı bunu her bölgeden daha fazla hak ediyor. Ağrı çünkü hem seçimlerde hem de halk oylamasında öyle bir duruş sergiledi ki Ağrı'ya ne yapsak azdır. Ağrı, Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin, 73 milyonun kardeşliğinin kalesi olduğunu cümle aleme gösterdi.''

AK Parti hükümeti döneminde kentte yapılan çalışmalara da değinen Yıldırım, KÖYDES Projesi kapsamında 5 yılda Ağrı'ya 170 milyon lira kaynak aktarıldığını ifade etti.

Yıldırım, KÖYDES kapsamında Ağrı'ya geçen yıl 43 milyon lira gönderildiğini anımsatarak, ''Ağrı'ya bizim dönemden önce 1998-2002 yılları arasında bütün yol harcamaları için gönderilen para 29 milyon liradır. Biz sadece KÖYDES'e bu sene 43 milyon lira harcamışız. Karayolları ile yaptığımız harcama ise yaklaşık 500 milyon liradır ve 500 milyon TL'lik de projelerimiz var. Bunları Ağrı için geleceği, altyapısı, kalkınması için yapıyoruz'' diye konuştu.

Hükümetimizin Bir Prensibi Var

Yıldırım'ın konuşması sırasında AK Parti Ağrı Milletvekili Yaşar Eryılmaz'ın, Ağrı'ya tren seferleri düzenlenmesini istemesi üzerine Bakan Yıldırım, şöyle dedi:
''Bizim hükümetin bir çalışma prensibi var. Zamanı gelmeden şartları olgunlaşmadan, meseleyi gündeme getirip insanların heyecanlarını beklentilerini sürekli erteleme gibi bir anlayışımız yok. Onun için konuştuğumuz zaman yaptıklarımızı anlatırız. Yapacaklarımızı anlatma gibi bir politikamız yok. Ya başladığımız ya da bitirdiğimiz işi söyleriz. İleriye yönelik büyük hedeflerimiz var ama hedefler büyük olacak, adımlar küçük atılacak. Öbür halde sürekli hayal tacirliği yaparız. Şu olacak, bu olacak, ne zaman olacak? Seçimden seçime. Türkiye bugünlere böyle geldi. Her seçim arifesinde gelirler vaatleri verirler vatandaş bel bağlar, umut eder ama ondan sonra çok büyük hayal kırıklığı yaşar. Bizim böyle bir politikamız yok.''

Bakan Yıldırım, daha sonra Ağrı Valiliği ile Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Teşkilatını ziyaret ederek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bakan Yıldırım, daha sonra dedelerinin bir dönem yaşadığı Eleşkirt ilçesine bağlı Tahir beldesine giderek, Belediye Başkanı Cemal Seferoğlu'nu makamında ziyaret etti. Başkan Seferoğlu tarafından Bakan Yıldırım'a, beldenin altın anahtarı hediye edildi.
Vatandaşların sorunlarını dinleyen Bakan Yıldırım, buradan karayolu ile Erzurum'a gitti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim