• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

Ağrı'daki Yazıcı Barajı'nın yüzde 88'i doldu

Ağrı'daki Yazıcı Barajı'nın yüzde 88'i doldu
DSİ 85. Şube Müdürü Yücel Hatunoğlu, Ağrı'nın her yıl içme suyu ihtiyacının 14 milyon metreküp olduğunu ve bu yıl tarımsal sulama ve içme suyu noktasında herhangi bir sıkıntının olmayacağını söyledi.

Türkiye'nin birçok ilinde kuraklık nedeniyle baraj ve göletlerde su seviyesi düşerken, Ağrı'da etkili olan kar yağışıyla Yazıcı Barajı'nın su seviyesi 177 milyon 925 bin 616 metreküpe ulaştı.

Bölgede özellikle son aylarda etkili olan yağış sayesinde Ağrı'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan ve tarımsal sulama amacıyla kurulan Yazı Barajı'nın yüzde 88'i doldu. 

Teknik personelle barajda incelemelerde bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) 85. Şube Müdürü Yücel Hatunoğlu, barajın doluluk oranını belirlemek için ölçüm yaptı. 

Hatunoğlu yaptığı açıklamada, soğuk hava nedeniyle yüzeyi tamamen buzla kaplanan Yazıcı Barajı'nda doluluk oranının yüzde 88'e ulaştığını söyledi.

Yeteri kadar kar yükünün bulunmadığını, buna rağmen barajdaki doluluk oranının iyi bir seviyede olduğunu vurgulayan Hatunoğlu, şunları kaydetti:

"2009 yılından bu yana Yazıcı Barajı su tutmaya başladı. Baraj içme suyu ve tarımsal sulama amaçlı kullanılıyor. Bugüne kadar Yazıcı Barajı'nın su rezervinde herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Biz bugün itibarıyla Yazıcı Barajı'nda ölçümlerimizi yaptığımızda su seviyesinin 177 milyon 925 bin 616 metreküpe ulaştığını gördük. Şu an için herhangi bir su sıkıntısı gözükmüyor."

Patnos Barajı'nda yapılan ölçümde ise barajdaki doluluk oranının yüzde 66 seviyesinde olduğunu bildiren Hatunoğlu, kar yağışının az olmasına rağmen her iki barajdaki su miktarının istenilen seviyede olduğunu ifade etti.

Hatunoğlu, "Ağrı'nın her yıl içme suyu ihtiyacının 14 milyon metreküp olduğunu hesaplarsak bu yıl tarımsal sulama ve içme suyu noktasında herhangi bir sıkıntının olmayacağını söyleyebiliriz" dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim