• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

AgustaWestland, Airex Fuarı için İstanbul'a geldi

AgustaWestland, Airex Fuarı için İstanbul'a geldi
Finmeccanica şirketlerinden biri olan AgustaWestland, yeni nesil yüksek performanslı helikopterlerini sergileyeceği 6-9 Eylül’de İstanbul’da düzenlenen AIREX 2012 Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı'na katılıyor.

Fuarda, sekiz koltuklu GrandNew hafif sınıf çift motorlu helikopteri ve AW139 orta sınıf çift motorlu helikopteri sergilenecek. Çift motorlu helikopterlerin her ikisi de şirket/VIP ulaşımı talebini karşılamak üzere geliştirildi. Ayrıca, tamamen yeni üretim 4,5 ton sınıfı AW169 model ara kategori çift motorlu helikopter de  ilk kez Türkiye'de tanıtılacak. Sunumda helikopterin gerçek boyutta bir modeli ve bir VIP kabin modeli kullanılacak.

 
Halen Türkiye'de hizmet veren ya da sipariş edilmiş olan AgustaWestland'ın ürettiği farklı modellerde 20’den fazla ticari helikopter bulunuyor. Bu helikopterler, VIP ve şirket ulaşımı, hava turları ve acil tıbbi hizmetlerin sunulmasında kullanılıyor. 
 
AW139
 
AW139, VIP helikopteri sınıfında yeni karşılaştırma ölçütünü temsil ediyor.  Her zaman en iyisini isteyenlerin son derece yüksek standartlarını karşılamak için tasarlanan AW139, diğer tüm orta sınıf çift motorlu helikopterleri performans, yüksek sürat, menzil ve yolcu kabin alanı bakımından geride bırakıyor.  Helikopter şık tasarımı, son model uçuş aletleri, konforlu koltukları ve düşük gürültü seviyesi ile pazarda yeni standartları belirliyor. 
 
Sınıfında en iyi performansa sahip olan AW139, saatte 165 knot (306 km) uçuş süratine ve 500 deniz mili (927 km) menzile ulaşabiliyor; 5 saat havada kalabiliyor ve aynı noktada uzun süre sabit kalma performansı sergileyebiliyor. Yedek gücü sayesinde, AW139, maksimum kalkış ağırlığında helikopter kalkışta üstün Kategori "A" (Sınıf 1) performansı gösteriyor. 
 
AgustaWestland, halihazırda Türkiye hükümetine her türlü taşıma ihtiyacını karşılamak için AW139 modelini kullanmasını öneriyor.
 
GrandNew
 
Kalitesi kanıtlanmış Grand kategorisinin en son modeli olan GrandNew, pilotlara, hafif sınıf çift motorlu helikopterlerde daha önce hiç görülmemiş seviyede durumsal farkındalık ve kullanım olanağı sunan yeni bir uçuş kabini ve Dikey Yardımlı Yaklaşma kabiliyetine (LPV) sahip.  Yeni dört eksenli dijital oto pilot, Uçuş Planlama Sistemi (FMS) ile birlikte gelen Sentetik Görüş (EFIS), Çarpışmayı Önleyici İkaz Sistemi (TAWS), Gökyüzünde Otoyol
 
 
(HITS), entegre gelen uçuş kaydı fonksiyonları, Geliştirilmiş Görüntü Sistemi (EVS) ve Dijital Harita özelliği uçuş yeteneği ve güvenliğinin artırılmasına katkıda bulunuyor. 
 
VIP/şirket ulaştırma kategorisinde pazar lideri olan GrandNew, hava ambulansı ve emniyet hizmetleri pazarlarında payını giderek artırıyor. 
 
AW169
 
Çok yönlü, yeni nesil çift motorlu hafif ara kategori helikopteri olan AW169 yüksek performans sağlayan, tüm yeni güvenlik standartlarını karşılayan ve çok fonksiyonlu kabiliyetlere sahip bir hava taşıtı için giderek artan pazar talebine yönelik olarak tasarlandı. 4,5 tonluk AW169 müşterileri için en üst düzey güvenlik ve işletme avantajları sağlayacak birçok yeni teknolojik özellik barındırıyor. AW169 ilk uçuşunu planlanan takvime uygun olarak 10 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirildi, sivil amaçlı kullanım belgesini 2014 yılında alması, teslimatların da 2015 yılında başlaması planlanıyor.
 
Kaan Air – AgustaWestland’nın Yetkili Distribütörü
 
Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Kaan Air, AgustaWestland tarafından distribütör olarak seçildiği 2006 yılından bu yana şirketin Türkiye'deki yeni ticari helikopterlerinin yetkili distribütörü olarak faaliyet gösteriyor. İstanbul'da hizmet veren Kaan Air, VIP taşımacılığı ve hava taksi hizmetleriyle Agustawestland helikopter bakımı gibi alanlar da dahil olmak üzere helikopter satışı ve hizmetleri alanlarında kendini kanıtlamış bir şirket. 
 
Türkiye ticari helikopter pazarında son yıllarda yüksek bir satış artışı kaydeden AgustaWestland, hem helikopterleri hem de Türk şirketleriyle kurduğu iş ilişkileri sayesinde ülkede uzun süreden beri faaliyet gösteren bir şirket konumunda.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Sanayi İşbirliğine Destek
 
AgustaWestland, son 40 yıl içinde Türk Kara Kuvvetleri'ne, Türk Hava Kuvvetleri'ne, Türk Jandarma Teşkilatı'na, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ve Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'na farklı görevlerde kullanılmak üzere 200'den fazla helikopter tedarik etti. 
 
AgustaWestland’ın Türk sanayiyle olan bağlantıları, AgustaWestland AW139 orta sınıf çift motorlu helikopter üzerinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) ile Mart 2004'te beraber çalışmaya başlamasıyla daha da güçlendi. TUSAŞ'la dünya genelinde sınıfının en çok satan helikopterinin gövdesinin Türkiye'de üretilmesine ilişkin bir anlaşma imzalandı. 
 
 
TUSAŞ'la kurulan güçlü bağlar, Mart 2007’de T129'un (AW129'un geliştirilmiş modeli) Türkiye Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Atak ve Taktik Keşif Helikopteri (ATAK) ihtiyacını karşılamak üzere seçilmesiyle daha da güçlendi.
 
Anlaşmada Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) ana yüklenici olarak belirlendi. Ayrıca, Aselsan gibi bazı Türk şirketleri de programa önemli yükleniciler olarak dahil edildiler. ATAK programı ile, AgustaWestland ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk havacılık sanayi arasındaki ortaklıkta yeni bir sayfa açıldı. AgustaWestland, ATAK programı aracılığıyla Türk sanayisine know-how aktarıyor ve Türkiye'nin kendi havacılık ve uzay sanayisini kurma hedefinin gerçekleştirilmesine katkıda bulunuyor. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim