• BIST 9524.59
  • Altın 2493.026
  • Dolar 32.5178
  • Euro 34.7154
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

'Ahlat' teknesi Van Gölü'nde suya indirildi

'Ahlat' teknesi Van Gölü'nde suya indirildi
Ulaştırma Bakanlığı tarafından iç sular için yaptırılan 7 tekneden birisi, Türkiye'nin en büyük gölü Van Gölü'ne indirildi.

'Ahlat' teknesi Van Gölü'nde suya indirildi

30 yolcu ve 2 mürettebat kapasiteli, 13, 80 metre uzunluğundaki 4,30 metre genişliğindeki tekne karayolu ile İzmir'den Bitlis'in Ahlat ilçesine getirildi. Ahlat'ta iki adet vinç tarafından suya indirilen teknenin turizmde kullanılması hedefleniliyor.

Teknenin suyla buluşmasının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban; 30 kişilik, 25 mil süratli teknenin Ahlat Belediyesi'nin Cumhurbaşkanlığı'na teklifi üzerine Ulaştırma Bakanlığı'ndan sipariş edildiğini söyledi.

Çoban, “Ahlat ve Van arasında yolcu taşımacılığının yapılacağı bir programı Van Valiliği'yle birlikte yürüteceğiz. Ahlat dediğimiz gibi küçük bir ilçe veya 900 ilçeden biri anlamında tanımlanan bir yer değildir. Ahlat; Türk tarihini, mimarisini bünyesinde taşıyan bir merkezdir. Buranın ayağa kalkmasıyla bütün turizmcilerin ve özel sektörün de ilgi odağı olmaya başladı. Ahlat sadece kendini kurtarmıyor; Malazgirt'le Muş'u, Erciş'le Van'ı, Tatvan ve Adilcevaz'ıyla Bitlis'i olmak üzere üç vilayeti ayağı kaldıracak ve doğu bölgesini yeniden bir ihtişam bölgesine çevirecek. Buradan yetkililere şükranlarımızı arz ediyorum. Ahlat halkı böyle bir çalışmayı uzun süredir bekliyordu. Fakat sadece duygu, dilek ve temennide kalmıştı. Ancak bugün bu çalışmaların tamamı hayata geçmeye başladı” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim