• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

AHL'de 3 bin sahtecilik,onlarca hırsızlık

AHL'de 3 bin sahtecilik,onlarca hırsızlık
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz yıl yaklaşık 3 bin kişi sahtecilik suçundan yakalanırken,hırsızlara da göz açtırılmadı.

Atatürk Havalimanı'nda polisin yaptığı uygulamalar, havalimanı güvenliği emin ellerde dedirtiyor. Geçtiğimiz yıl sahte pasaport, vize sahteciliği, damga sahteciliği, fotoğraf değişikliği, oturum sahteciliği, değişiklik gibi pasaportta oynandığı tespit edilen 2 bin 980 kişi polisin dikkati sonucu yakalandı. 2011 yılında ise sahtecilikten 2 bin 314 kişinin yakalandığı belirtildi. Atatürk Havalimanı'nda, durumundan şüphelenilen kişilerin Genel Bilgi Tarama (GBT) bilgilerine avuçiçi bilgisayarla (PDA) bakılması sonucu da eşitli suçlardan aranan 5 bin 840 kişi tespit edildi. Havalimanında iç ve dış hatlar terminalleri, metro katı ile havalimanı girişindeki yol kontrol noktasında PDA ile polis memuru, vatandaşların kimlik bilgilerini girerek herhangi bir suçtan aranıp aranmadığını, GBT kaydının bulunup bulunmadığını 1 dakika içerisinde öğreniyor. Özellikle yolcu karşılamaya ve uğurlamaya gelen şüpheli görülen kişilerin GBT'si kontrol ediliyor.

Havalimanında hırsızlık yapmaya çalışanlar da polisin engeline takıldı. Hırsızlık, devlet malına zarar verme, yangın, aprona izinsiz giriş, emniyeti suistimal, uçuş güvenliğini tehdit, uçuş güvenliğini tehditten ise geçtiğimiz yıl 219 kişi polis tarafından yakaladı. 2011 yılında ise bu rakam 133 kişiydi. Polis havalimanı kontrol noktasından giriş yapan araçlar hakkında anında bilgi sahibi oluyor. Geçtiğimiz yıl bu sayede 833 araç trafikten men edildi. 6 araç yaralamalı trafik kazasına, 60 araç maddi hasarlı trafik kazasına karışırken 241 sürücü mahkemeye sevk edildi. 141 kişinin ise ehliyetine el konuldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda görevli Araştırma Büro Amirliği ekipleri hırsızlara göz açtırmazken güvenlik kamera kayıtları ile hırsızlık olayları çözüldü. Geçen ay dış hatlar gidiş katında kontuarı önünde iki erkek şahıs yolcunun çantasını çalması kameradan tespit edilerek şahıslar çıkış kapısından yöneldiği esnada yakalandı. 8 Aralık 2012'de de dış hatlar gidiş katında bir cafe de bagaj arabası üzerinde olan çantayı alan bir kişi çıkış kapısından çıkarken yakalanmıştı.

www.ulasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim