• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

AHL'de Modern Hat Sanatı Sergisi açıldı

AHL'de Modern Hat Sanatı Sergisi açıldı
TAV Havalimanları Holding ve Türk Hava Yolları işbirliğiyle, hat sanatçısı Bilal Akkaya’nın 70’e yakın eseri Atatürk Havalimanı'nda sergilendi.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalindeki kültür-sanat platformu TAV Galeri İstanbul’da açılan sergi bir ay boyunca ziyaret edilebilecek.

Geleneksel hat çizgisini modern bir bakış açısı ile yorumlayarak, hat sanatına orijinal ve yenilikçi tasarımlarla katkıda bulunan Bilal Akkaya imzalı Modern Hat Sanatı Sergisi, TAV Galeri İstanbul’da açıldı.
 
Türk Hava Yolları ve TAV Havalimanları’nın işbirliğiyle düzenlenen serginin açılışına İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu, DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ve TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener’in aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.
 
Bilal Akkaya kimdir?
 
1964 yılında, Zonguldak'ın Devrek ilçesinde doğan Bilal Akkaya, ilk ve orta öğrenimini 1984'te Adapazarı'nda tamamladı. Lisede iken, Hattat Ali Rüştü Oran'dan İskenderpaşa'da hat dersleri almaya başladı. Yedi yıl boyunca hat eğitimi gören sanatçı; sülüs, nesih ve rika hatlarını mesk etti ve Süleymaniye Camii’si imamlarından Hattat Saim Özel'den icazet aldı. 1985 yılında, Islami ilimler alanında eğitim almak üzere Suriye'ye gitti. Burada, örgencilere hat dersleri verdi. 1988 yılından bugüne, reklam sektörü ve sanat dünyasında faaliyet gösteren Bilal Akkaya, geleneksel hat çizgisini, modern bir bakış açısı ile yorumlayarak, klasik hat meski kullanımından farklı, orijinal ve yenilikçi tasarımlar oluşturmaktadır.
 
tav1.jpg
 
tav2.20121224174407.jpg
 
tav3.jpg
 
tav4.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim