• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

AHL'de park kapasitesi 145'e yükseldi

AHL'de park kapasitesi 145'e yükseldi
Atatürk Havalimanı'nda yaşanan uçak park sorununu gidermek için bir süredir yoğun çalışma başlatan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü çalışmalarını tamamladı.

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan park sıkıntıları ve pistlerdeki bakım onarım çalışmalarını hava trafiğini aksatmadan 24 saat çalışarak bitirdi. Atatürk Havalimanında yeni uçak park alanlarının tamamlanmasının ardından Devlet Hava Meydanları İşletmesi yazılı bir açıklama yaptı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin açıklaması şöyle:

“Son yıllarda dünyanın en önemli havalimanlarından birisi konumuna gelen Atatürk Havalimanı’nda, DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen PAT sahaları genişletme ve onarım çalışmaları aralıksız sürüyor. Çalışmalar kapsamında derz dolgu ve onarımı tamamlanan 17-35 sol pisti hava trafiğine açıldı.

Günlük ortalama bin 300 uçağın iniş kalkış yaptığı Atatürk Havalimanı’nda uçak park yeri sayısının artırılması, mevcut pist ve taksi yollarının onarımı ile hızlı çıkış taksi yollarının yapımı için devam eden çalışmalar büyük bir oranda tamamlandı. Teneke mahallesi olarak bilinen bölgede yapılan 15 uçaklık park yerinin tamamlanarak hizmete açılmasının ardından, 25 gün notamlanarak kapatılan 17-35 sol pistinde de derz dolgu ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Mevcut PAT Sahaları Onarım ve Tevsii işi kapsamında 101 olan Uçak Park yerine ilaveten 26 adet Uçak kapasiteli Y apronu, 15 Uçak kapasiteli Yeni T Apronu ve 3 uçak kapasiteli Genel Havacılık Apronu eklenmiştir. Atatürk Havalimanımızda oluşturulan ilave 44 adet uçak park yeri alanıyla birlikte apron uçak kapasitesi 145’e ulaşmıştır. Çalışmalar kapsamında Pist ışıklarında ise yenileme ve düzenlemeler gerçekleştirildi. Ayrıca onarımı tamamlanan bütün taksi yollarının merkez hattı ışıkları da tamamlandı.

Hava trafiğinin aksamaması ve uçakların daha emniyetli iniş kalkması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Genel Müdürlüğümüz, 2016 yılı içerisinde Atatürk Havalimanı’nda devam eden çalışmaları tamamlamayı hedefliyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim