• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

AHL'de Türkçe Olimpiyatları Sergisi

AHL'de Türkçe Olimpiyatları Sergisi
Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın fotoğraf sergisi Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Sergi Alanı'nda düzenlenen bir törenle açıldı.
Atatürk Havalimanı'ndan Sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Sıtkı Zeybel, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve çok sayıda davetlinin katıldığı törene festivale katılan öğrencilerden bir grup da katıldı. 
 
Açılış töreninden sonra öğrencilerle bir araya gelen Sani Şener dünyanın bir çok ülkesinde havalimanı işlettiklerini ve oralarda Türk Okullarının büyük faydasını gördüklerini belirterek şöyle konuştu: 
 
"Türkçe'nin dünyanın dört bir köşesine yayılması için yapılan çabalar o kadar önemli ki, gittiğimiz her yerde özellikle devlet dairelerinde Türkçe bilen insan arıyoruz. Karşımıza mutlaka Türkçe bilen birisi çıkıyor. Hemen otomatikman soruyoruz. 'Türk okulunda mı okudunuz?' diye. Onlar da 'evet' diyorlar. Biz bunun çok farkındayız. Yani Maldivler'de bir ihaleye gidiyoruz, orada kimsemiz yok. Yardım alacak yer olarak Türk okuluna gidiyoruz. Türk okulundaki öğretmenler bize destek oluyorlar. Tanıdıklarına götürüyorlar. Oranın parlamentosuna götürüyorlar. 'Maldivler' dedim bu olayı orada yaşadık. Bize çok ciddi destekte bulundular. Onun için biz her yıl mutlu bir şekilde ülkemize gelen bu misafirlerimizi severek ağırlıyoruz. Kendilerine de ayrıca gerçekten çok teşekkür ediyoruz." 
 
TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener öğrencilerle yaptığı söyleşide de "Küreselleşmede para, ekonomi, sanat aklınıza ne gelirse transfer edilebiliyor. Ancak bir tek kültür transfer edilemiyor. İşte bu öğrendiğiniz Türkçe'nin ileride çok büyük faydasını göreceksiniz. Tüm dünyada ekenomik ve politik küreselleşme doğuya doğru genişliyor" diye konşutu. 
 
Son olarak Sani Şener öğrencilerle tek tek ilgilenirken Nijeryalı bir öğrencinin türkü dalında birinci olduğunu ve bir Karadeniz türküsü olan "Hayde" ile derece aldığını öğrenince kendisine "Ben de Karadenizli'yim. Bu türküyü benim için söyler misin" dedi. Nijeryalı öğrenci de Hayde türküsünü söyleyince uzun süre alkışladı. 
 
11. Türkçe Olimpiyatları fotoğraf sergisinde 72 fotoğraf yalıyor. Yerli ve yabancı turistlerin de dikkatini çekiyor. Havalimanı personelinin de ilgi gösterdiği sergide olimpiyatlara geçtiğimiz yıl katılan yarışmacıların, olimpiyatlar kapsamında yapılan etkinliklerin fotoğrafları bulunuyor. Sergi, 30 Haziran'a kadar açık olacak. 
 
ahl1.20130614133820.jpg
 
ahl2.20130614133831.jpg
 
ahl3.jpg
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim