• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

AHL'de yeni güvenlik önlemleri

AHL'de yeni güvenlik önlemleri
Türkiye’de yaşanan terör olaylarının ardından Atatürk Havalimanı'nda önlemler artırılıyor. Havalimanı personelinin giriş-çıkış yaptığı kapılara parmak izi sistemi getiriliyor.

Türkiye’de yaşanan terör olaylarının ardından güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı Atatürk Havalimanı'nda, personelin aprona giriş- çıkış yaptığı kapılara parmak izi sistemi kuruluyor. Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği'nde yapılan güvenlik toplantılarında gündeme gelen yeni sistem yetkilileri tarafından olumlu bulunurken, sistemin kurulmasının ardından personelin yoğun olarak giriş çıkış yaptığı kapılarda oluşacak uzun sıralara çözüm aranıyor.

B KAPISI YENİLENECEK

Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Atatürk Havalimanı ve çevresinde aldıkları önlemlerle kuş uçurtmazken, daha önce sıkıntı yaşanan apron girişleri yeniden düzenleniyor.

Havalimanında çalışan teknik personelin yoğunlukla giriş -çıkış yaptığı B kapısı büyütülerek parmak izi sistemi kurulacak. Personelin vardiya değişim saatlerinde yoğunluk yaşanan B kapısında bulunan x -ray cihazlarının sayısı artırılacak. Daha önce apron kartını göstererek geçen personel, yeni sistemlerin kurulmasının ardından parmak izini ve apron kartını okutarak girecek. Ayrıca Atatürk Havalimanı terminalinde bulunan ve personelin apron kartı okutarak geçtiği noktalara da parmak izi sistemi kurulması düşünülüyor.

Parmak izi sisteminin kurulmasındaki en büyük sorun ise apron kartı bulunan yaklaşık 70 bin personelin parmak izinin alınması. Yetkililer tüm personelin sadece parmak izinin alınmasının bile yaklaşık altı ay süreceğini hesaplarken, personelin giriş -çıkış kapılarında uzun süre bekleyecek olması sistemin kurulmasının önündeki en büyük sorun.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim