• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

AHL'deki 'İrtibat Subaylığı' kaldırılıyor

AHL'deki 'İrtibat Subaylığı' kaldırılıyor
General rütbesindeki subaylar ve aileleri ile refakatçılarini karşılayıp uğurlamak amacıyla 12 Eylül 1980 darbesi sonrası Atatürk Havalimanı’nda kurulan 'İrtibat Subaylığı' kaldırılıyor.

AHL'de kurulan 'İrtibat Subaylığı' kaldırılıyor

General rütbesindeki subaylar ve aileleri ile refakatçılarini karşılayıp uğurlamak amacıyla 12 Eylül 1980 darbesi sonrası Atatürk Havalimanı’nda kurulan 'İrtibat Subaylığı' kaldırılıyor.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın ilk aşamada VIP'den uçak altına kadar giderek karşılama ve uğurlama yapan 3 albay ve 10 erin apron kartlarının kapatıldığını açıkladı.

12 Eylül'deki askeri darbenin ardından Atatürk Havalimanı'nda açılan TSK İrtibat Subaylığı Bürosu'nun kapatılması işlemleri sürüyor. Gelişmeler hakkında açıklama yapan Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, "Mülkiye Başmüfettişi her iki yılda bir havalimanında bir denetleme yapıyor. Bu yılki denetleme neticesinde irtibat subaylığının Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na olmasının bir gerekçesinin olmadığını, bunun hukuki bir dayanağının bulunmadığını ve fiili bir durum olduğunu tespit ettiler.

Aynı zamanda uluslar arası sivil havacılık kurallarına ve AB müktesebatı kriterlerinde yer almadığını belirttiler. Biz de bu konuyu Eğitim Araştırma Denetleme (EAD) birimimize incelettik. İnceleme neticesinde hakikaten sayın baş müfettişin dediği gibi sivil irtibat subaylarının VIP'den apron kısmına geçmelerinin sakıncalı olduğunu belirledik ve apron kartlarını iptal ettik" dedi.
 
KARŞILAMAYI GÖREVLİLER YAPACAK
 
Vali Aydın irtibat subaylığı görevlilerine getirilen yasaklamanın ardından uğurlama ve karşılamaların nasıl yapılacağı konusuna da açıklık getirerek "İrtibat subaylığında üç albayımız 10 civarında askerimiz var. Bunlar artık karşılama uğurlama yapmayacaklar. Askeri makamlara, yurt içi ve yurtdışından gelen sivil asker bütün misafirler VIP Salonu'ndaki amirlerimiz, DHMİ VIP müdürlerimiz ve THY görevlilerince karşılanıp uğurlanacak. İrtibat subaylığı görevlileri yine terminalde bulunabilirler. Burada gelen misafirlerini karşılayabilirler ama apron kısmına uçağın altına kadar gitmelerini yasakladık. Bundan sonra artık asker sivil ayrımı kalmayacak. Bütün misafirleri Mülki İdare Amirliği adına bizim VIP'deki görevli personelimiz karşılayacak. Dün bununla ilgili resmi yazıyı yazdık ve uygulamaya başladık" sözleriyle anlattı.
 
İrtibat subaylığının havalimanından tamamen kaldırılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğine işaret eden Aydın, "İrtibat subaylığı bürosu ile ilgili de DHMİ İstanbul Başmüdürlüğü ile yazışma yaptık. Aralarından nasıl bir protokol varsa ona göre hareket edeceğiz. Ama neticede bu büronun kapatılması için de çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.
 
49686.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim