• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

AHL'nin Yangın İstasyonu Ek Binası açıldı

AHL'nin Yangın İstasyonu Ek Binası açıldı
Atatürk Havalimanı’nda kaza ve yangınlara acil müdahale etmek amacıyla Genel Havacılık Terminali’de bulunan otopark alanına DHMİ Kurtarma ve Yangın İstasyonu Ek Binası yapıldı.

"İSTANBUL HAVACILIĞIN MERKEZİ OLACAK"

Atatürk Havalimanı’nda kaza ve yangınlara acil müdahale etmek amacıyla Genel Havacılık Terminali’de bulunan otopark alanına DHMİ Kurtarma ve Yangın İstasyonu Ek Binası yapıldı.

DHMİ Kurtarma ve Yangın İstasyonu Ek Binası’nın açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yapıldı.

Açılışa Atatürk Havalimanı’nda bulunan kurum ve kuruluşların yöneticileri de katılırken, açılışta DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’ın Ankara’da yapılan Adnan Menderes Havalimanı ihalesinde bulunması nedeniyle Birdal’ın yerine DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur konuştu.

Özuğur, sürekli gelişen ve büyüyen Genel Havacılık Apronu’nda yaşanabilecek kazalara en kısa sürede müdahale etmek amacıyla bu tesisin yapıldığını ifade etti.

Özuğur’un ardından konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nın hergün büyüdüğünü ve İstanbul'a iki havalimanının bu şekilde giderse yetmeyeceğini, 2023 yılına kadar İstanbul'a yeni bir havalimanı inşa edileceğini söyledi.

Yıldırım, Türkiye'de iç ve dış hatlarda seyahat eden toplam yolcu sayısının 165 milyondan 375 milyona çıkarmayı sözlerine ekledi.
Yerli uçakla ilgili yasal düzenlemenin tamamlandığına dikkat çeken Yıldırım sözlerine şöyle devam etti, "Amaç kendi uydumuzu ve uçağımızı sıfırdan yapmak
2023 yılına kadar havayolu kullanarak seyahat eden yolcu sayısının 165 milyondan, 375 milyona çıkarmayı planlıyoruz, bunun için İstanbul'da yeni bir havalimanı olacak. Tek başına İstanbul'un taşıyacağı yolcu sayısı 150 milyon olacak. Türkiye'nin şu anda gerçekleştirdiği toplam yolcu sayısını 2023'te sadece İstanbul gerçekleştirecek. Ayrıca orta büyük ve bölgesel jetlerle birlikte 750 uçaklık ticari bir filoya ulaşacağız. Bugünkü filonun iki katı olacak. Hedefler iddialı. İddialı ülkeye iddialı hedefler yakışır" dedi. 

Bakanlığını yeniden yapılanması çerçevesinde Uzay ve Uçak Havacılık Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün kurulduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bu genel müdürlüğün amacı hem kendi uydumuzu yapmak. Hem de kendi uçağımızı sıfırdan projelendirip, yapımını gerçekleştirmektir. Bunun için bir süreden beri ön hazırlık yapılmaktaydı. İlgili tüm kurumları bir araya getirerek, tüm milletin heyecanla beklediği üstün teknoloji ve yüksek katma değer sağlayan projeyi üretmek istiyoruz. Ülkemizi süper lige çıkaracak bu önemli projeleri birlikte başaracağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yeni yapılan binayı gezen Binali Yıldırım, proje müteahhitini de tebrik etti.

2.20111118105115.jpg

3.20111118105124.jpg

4.20111118105132.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim