• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Ahmet Davutoğlu Başkanlığı'nda kurulacak 64. Cumhuriyet Hükümeti için geri sayım başladı

Ahmet Davutoğlu Başkanlığı'nda kurulacak 64. Cumhuriyet Hükümeti için geri sayım başladı
Ahmet Davutoğlu Başkanlığı'nda kurulacak 64. Cumhuriyet Hükümeti için geri sayım başladı. Özellikle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na kimin geleceği merakla bekleniyor.

Ahmet Davutoğlu Başkanlığı'nda kurulacak 64. Cumhuriyet Hükümeti için geri sayım başladı. Özellikle Türk denizcilik sektöründe, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na kimin geleceği ve Denizcilik Bakanlığı'nın kurulup, kurulmaması merak edilen en önemli konu olarak önümüzde duruyor. 

Ankara ve Beştepe kulislerinden sızan bilgilere göre, Ahmet Davutoğlu'nun rezervine rağmen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na Binali Yıldırım'ın getirileceği kesin gözü ile bakılıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı için Lütfi Elvan'ın yeniden görev almasını istemesine rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şerh koyduğu gelen haberler arasında... Özellikle Binali Yıldırım için Yatırımlardan Sorumlu Başbakan Yardımcılığı teklifi yapılmasına rağmen, Yıldırım'ın "Ben bildiğim işi yapayım" ifadesinin, Beştepe'de karşılığını bulduğu belirtiliyor.

Ankara'dan aldığım ve bir kaç yerden teyit ettiğim bilgiye göre, İsmail Kahraman'ın TBMM Başkanlığı'na, İsmet Yılmaz'ın yeniden Milli Savunma Bakanlığı'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın Ekonomi Bakanlığı'na, Naci Ağbal'ın ise Maliye Bakanlığı'na geleceği tahmin ediliyor.

En büyük sürpriz ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bölünerek, seçim hükümetinde görev yapan Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun bu iki bakanlıktan birine dışardan atamayla geleceği ifade edilirken, Ekonomi'den Sorumlu Başbakan Yardımcılığı'na Ali Babacan'ın yerine Numan Kurtulmuş'un getirileceği konuşuluyor.

Diğer taraftan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan'ın TBMM Başkan Vekilliği veya AKP Grup Başkan Vekilliğine getirilmesi bekleniyor.

DENİZCİLİK BAKANLIĞI MASADA

Türk denizcilik sektörü için en çok merak edilen konu ise Denizcilik Bakanlığı'nın kurulup kurulmaması... 

Ahmet Davutoğlu Başkanlığı'nda kurulacak 64. Cumhuriyet Hükümeti'nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın, Ulaştırma Bakanlığı ve Denizcilik Bakanlığı olarak ikiye bölünmesi ve Bakan sayısının 30'a çıkarılması düşünülüyor. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 bakanlığın bölünmesine onay verdiği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bölünmesini istemediği belirtiliyor.

Son yapılan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis toplantısında, Metin Kalkavan'ın "Sektör büyüdü, Denizcilik Bakanlığı kurulmalı" mesajından sonra, TOBB Başkan Vekili Halim Mete'nin "Denizcilik Bakanlığı" çıkışı, sektörde beklentilerin yoğunlaşmasına neden oldu.

Bu konuda son sözü Başbakan Ahmet Davutoğlu değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söyleyeceğini belirtmemiz, müneccimlik olmasa gerek diye düşünüyorum.

Ahmet Davutoğlu tarafından kurulacak olan 64. Cumhuriyet Hükümeti'nin, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.

Haber - Analiz: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim