• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Ahmet Davutoğlu 'uçak krizini' yorumladı

Ahmet Davutoğlu 'uçak krizini' yorumladı
Bakan Davutoğlu, Taner Yıldız'ın uçağına Irak'a iniş izni verilmemesini değerlendirdi.

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Sayın Enerji Bakanımızın seyahati ile ilgili bir engel çıkarılmış olması, Türkiye ile Irak arasındaki problemden çok, bir de Irak arasındaki ciddi bir iletişim ve karar alma mekanizmasında bir koordinasyon eksikliğinin işaretidir" dedi.
 
Bakan Taner Yıldız'ın uçağına Irak'a iniş izni verilmemesini değerlendiren Bakan Davutoğlu, "Ülkeler arasında bu tür ziyaretlerle ilgili bir teamül vardır. Bu teamülün gereği olan bütün hususlar, tarafımızca yerine getirilmiştir. Vakitlice Irak tarafına başvurulmuş, resmi diplomatik nota ile de Irak'tan izin alınmıştır. Bu konuda bir kere Türkiye tarafından diplomatik teamüllere, uyulması gereken her türlü adım atılmıştır." diye konuştu.
 
"Maalesef son anda verilen diplomatik izne rağmen, şu veya bu gerekçe ile Sayın Enerji Bakanımızın seyahati ile ilgili bir engel çıkarılmış olması, Türkiye ile Irak arasındaki problemden çok, bir de Irak arasındaki ciddi bir iletişim ve karar alma mekanizmasında bir koordinasyon eksikliğinin işaretidir" diyen Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:
 
"Dolayısıyla öncelikle Iraklı yetkililerin bu konuyu kendi aralarında açıklığa kavuşturmaları lazım. Irak, bizim için komşu ve dost ülkedir. Irak'tan Türkiye'ye yapılan ziyaretler hep büyük bir misafirperverlikle karşılanmıştır ve Iraklı yetkililer Türkiye'nin her yerine istedikleri gibi bu anlamda ziyarette bulunabilmişlerdir. Ümit ederiz, Irak'ta son dönemde artan bu gerginlik ortadan kalkar ve Irak hükümeti yürütme kurulları da bütün organları ile birlikte bu teamüllere uygun bir şekilde tepki verecek bir etkinliğe kavuşurlar. 
 
Çünkü Türkiye ile Irak her zaman bu ziyaretleri sürdürecek. Önemli olan, diplomatik teamüller gereği alınmış iznin gereğinin yapılmasıdır. Dikkat ederseniz Enerji Bakanınımız da bu konuda soğukkanlı bir tepki göstermiştir. Bizim Irak'la ilişkilerimiz kadimdir. Bundan sonra da sürecek. O yüzden kimsenin kaygısı olmasın."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim