• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

AI-TUSAŞ'a Bursalı stratejik üretim ortağı

AI-TUSAŞ'a Bursalı stratejik üretim ortağı
YEPSAN AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Baş: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin sac şekillendirme alanındaki stratejik üretim ortağı olmamız hem bizim için hem de Bursamız için kıvanç vesilesidir.

Bursa'da kurulu Otomotiv Yedek Parça Sanayi ve Ticaret AŞ (YEPSAN) bünyesindeki YEPSAN Savunma ve Havacılık Sanayi AŞ'nin, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TAI-TUSAŞ), sac şekillendirme alanındaki stratejik üretim ortağı olduğu bildirildi.

YEPSAN AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş, yazılı açıklamasında, çeyrek asırdır Fiat-Tofaş, Volkswagen Group, Bentley, Audi, Takata Petri, Karsan, Contitech ve Vibracoustic gibi firmaların önemli üreticisi olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Baş, ayrıca 1995 yılında MKEK'nin açtığı ihalelerde yer alarak savunma sanayine fişek kutuları, barut muhafaza kapları, aydınlatma bombasının gövdesi, başlıkları ve tapasının imalatı yaptıklarını hatırlatarak, daha sonra tank palet parçaları üreterek savunma sanayindeki yerlerini pekiştirdiklerini ve sektöre adlarını yazdırdıklarını bildirdi.

Geldikleri noktaya dikkati çeken Baş, ''Şimdi de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin sac şekillendirme alanındaki stratejik üretim ortağı olmamız hem bizim için hem de Bursamız için kıvanç vesilesidir'' dedi.

Savunma Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) üyesi olarak Bursa'da savunma sanayine yönelik üretim gerçekleştiren birkaç firmadan birisi durumundaki YEPSAN'ın, NATO projesi olarak adlandırılan ''A400M'' nakliye uçaklarının sac parçalarının imalatını da yaptığını ifade eden Baş, şunları kaydetti:

''Uçaklar için acil çıkış kapılarının sac parçaları, kritik titanyum parçalarının şekillendirmesi, ATAK helikopterlerinin motor egzoz parçalarının sac şekillendirmesini gerçekleştiriyoruz. TAI-TUSAŞ ile imzaladığımız sözleşme sayesinde bundan sonra Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin sac şekillendirme alanındaki tek yetkili üreticisi olduk.''

Baş, Türkiye'nin 2023 hedefinde gerçekleştireceği yerli askeri savaş uçağı projesinde, sac şekillendirme ve motor montaj aparatları konusunda YEPSAN olarak yer alacaklarına da değinerek, ''Aynı zamanda uçak motorunun indirme-bindirme ve uçağın komplesinde kullanılacak montaj aparatlarını yapmak arzusundayız. Bu konuda ilk adımımızı attık ve 'biz varız' dedik. YEPSAN otomotivde olduğu gibi savunma sanayinde de iddialıdır' görüşüne yer verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim